Jukka Torvisen kannustama Peanuts haastoi tosissaan, mutta Staro Miamin ote piti.
Jukka Torvisen kannustama Peanuts haastoi tosissaan, mutta Staro Miamin ote piti.Kuva: Kristiina Lapinkorpi

Asetelma kääntyi päälaelleen - Staro Miami jälleen ykkönen

Viisivuotiaiden lämminveristen Isla-ajo tarjosi Kaustisen Nikulan radalla jälleen huippuluokan urheilua, kun paalun kova tammakaksikko otti yhteen ennätysvauhdissa.

Pitkältä tauolta palanneet Peanuts ja Staro Miami kohtasivat kuukausi sitten ensimmäistä kertaa toisensa. Staro Miami vyöryi silloin rinnalta ohi, mutta nyt juoksuasetelma muuttui päinvastaiseksi.

Lähtöpaikkojen vuoksi juoksusta odotettiin toisintoa kauden avauskisasta, mutta juoksuradan Lastsundayinmay sekoitti pakkaa ampaisemalla ensin keulaan.

Mika Forss oli Staro Miamin rattailla tarkkana ja varmisti, ettei Peanuts pääse nostamaan sisältä eteen. Sen jälkeen oli vain ajan kysymys, milloin suursuosikki hakee johtopaikan itselleen.

Jonoon kolmanneksi jääneen Peanutsin ohjastaja Jukka Torvinen luotti ajokkiinsa ja käänsi sen toisessa kaarteessa jonon kolmannelta sijalta toiselle radalle ilman vetoapua.

Vauhti ei ollut missään vaiheessa lönköttelyä, mutta kolmannella puolikkaalla huipputammat iskivät tosissaan yhteen, kun se kellotettiin 11,5:n lukemiin. Siitä tahti hitusen hiipui, mutta kumpikaan ei antanut periksi ja kaksikko tuli lähes rinnakkain maaliin asti.

"Siinä pelimerkit pyöri pöydällä. Mun käsi hamusi niitä, ja onnistuttiin siinä. Totta kai se oli iso ratkaisu tämän päivän lähtöön", Mika Forss kuvaili lähtösuoran tapahtumia.

"Oikeastaan koko matka mentiin tasaisen reipasta, ja sitten vauhti alkoi vielä kiihtyä toiselle tuhannelle. Viimeiseen kurviin kun mentiin, siinä oli vähän semmoinen olo, että kyllä me taidetaan tämä homma hoitaa. Annoin tamman pikkaisen siinä hengähtää, ja kun tultiin suoralle, niin hetken tuntui, että se taitaa mennä siitä rinnalta ohi. Mutta meillä oli vetolaput käyttämättä, ja kun käänsin laput, niin se jäi siihen. Marginaali ei ollut iso, mutta tänään olisi voitu jatkaa vähän pidempäänkin."

Martti Simosen omistamaa Staro Miamia varsasta asti valmentanut Aripekka Pakkanen säteili syystä tyytyväisyyttä, kun tamman voittosumma kasvoi jälleen 15 000 eurolla eikä ole enää kaukana puolesta miljoonasta.

"Kyllä se tuntui heti alusta asti lahjakkaalta, ja kun rimaa on nostettu, niin se on aina vaan venynyt ja venynyt ja tullut joka vuosi vaan paremmaksi", Pakkanen kiitteli.

Staro Miami kirjautti 2100 metrillä tasoitusennätyksensä 13,0. Tammojen Suomen ennätys on Edwina Ordenin 3-vuotiaana tekemä 13,1, eikä tilastoon tule uutta nimeä, koska Staro Miami kilpailee Ruotsin rekisterissä.

Neljännestä parista loppukaarteessa hyökännyt Smiley Match kiri kovasta kärkiparin takana kolmanneksi.

Illan Toto65-kierroksen muista tapahtumista juttua täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi