Forssassa pääsee vappupäivänä seuraamaan raveja ainoastaan ravintolasta käsin. Kuva: RL
Forssassa pääsee vappupäivänä seuraamaan raveja ainoastaan ravintolasta käsin. Kuva: RL

Asiakkaat pääsevät Pilvenmäen ravintolaan vappupäivänä – mutta eivät radanvarteen

Forssan Pilvenmäen radalla ravataan 1.5. lauantairavit, ja pitkästä aikaa raveja on mahdollista seurata paikan päältä. Se tapahtuu kuitenkin ravintola-asiakkaan statuksella, eikä muille yleisöalueille ole asiaa.

”Yleisöä ei tosiaan saada ottaa, vaikka jossain vaiheessa alueelle onkin tulossa 50 hengen yleisörajoitus. Siitä ei ole vielä päätöstä, mutta olemme pitämässä ravintolan auki vappupäivänä. Sinne pystyy ennakkoon varaamaan paikkoja. Meillä tulee olemaan siellä buffapöytä, ja toimimme ravintola-alan sääntöjen mukaan”, radan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo.

Ravintolat saavat tällä hetkellä ottaa vastaan 50 prosenttia asiakasmäärästään. Pilvenmäellä se tarkoittaa, että radan ravintolassa voidaan täyttää 150 asiakaspaikkaa.

”Niin pystytään pitämään turvavälit pöytien välillä. Joka toinen pöytä on käytössä.”

”Olimme itse aluehallintovirastoon yhteydessä, ja aika selvä ohjeistus tuli, että ruokaravintolatarkoituksessa saa olla auki. Meillä on pitkällä aikavälillä muutenkin tarkoitus laajentaa aukioloaikoja, sillä olemme kehittäneet ravintolatoimintaamme. Nyt on tällainen aloitus. Se tuli hieman yllättäen, mutta kun olemme kehittäneet uutta, on kiva, että pääsemme avaamaan sitä edes vaiheittain.”

Eri alueilla rajoituksissa on vaihteluita. Esimerkiksi Forssassa ravintola saa olla auki klo 20 asti.

”Se ei lauantaisena 75-päivänä ole niin oleellista. Se pitää muistaa, että kilpailualue on suljettu ja esimerkiksi varikolle ei voi mennä. Vain ravintola on auki ja sinne ei ole järjestetty peliä”, Hirvonen tähdentää.

Radanvarressa ei siis saa olla lainkaan yleisöä.

”Ymmärrän, että johonkin yleisötapahtuman raja on vedettävä.”

Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka sanoo, että avi on muuttanut tulkintaansa muutaman kuukauden takaisesta ja alkanut tulkita tapahtuma-areenojen ravintoloita - mikäli toimija niin haluaa - ravintolarajoitusten kautta eikä yleisörajoitusten kautta.

”Jääkiekkohan on lähtenyt tekemään samaa, samoin jalkapallo. Nyt Forssa on raveista ensimmäinen toteuttamassa vastaavaa.”

Himangalta liikenee ymmärrystä niille hämmästelijöille, jotka miettivät, miksi ihmeessä ravintolassa saa istua, muttei ulkoalueella raittiissa ilmassa.

”Kyllähän se tavallinen ihminen sitä ihmettelee, onko tässä koronan tarttumisen kannalta järjen häivää, kun ihmiset ovat sisällä syömässä mutta pihalle ei voi tulla ketään. Mutta rajoitukset ovat nyt tämmöisiä ja voivat ajaa tuollaiseenkin tilanteeseen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi