Santtu Raitala pääsi tuulettamaan toista kertaa Eliitin voittoa.
Santtu Raitala pääsi tuulettamaan toista kertaa Eliitin voittoa.Kuva: Annika Nisonen

Attack Diablo kohosi montén ansiosta Eliitin voittajaksi

Santtu Raitalan ajama Attack Diablo yllätti muut Jyväskylän Toto76-kierroksen päättäneessä Eliitissä jo kiihdytyksessä nakkaamalla viitospaikalta keulaan. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ruuna piti paikan 1640 metrin kisassa maaliin asti ja sai 25 000 euroa ajalla 11,6a.

"Ajattelin, että tuolta paikalta meidän on pakko ladata kaikki lähtöön ja katsoa, mihin päästään", Santtu Raitala kertoi taktisista kuvioista. "Ensisijainen ajatus oli, että saadaan tehtyä siihen sellainen rako, että mahduttaisi Midnight Hourin perään, mutta hevonen oli tosi nopea ensimmäisillä askelilla ja teki 50 metrillä tarvittavan eron."

Raitala paljasti, että hän olisi luovuttanut johtopaikan tallikaveri T.Rexille, mikäli se olisi tullut rinnalle, mutta T.Rex laukkasi kaarteeseen mentäessä.

"Hyvä fiilis oli kuitenkin. Hevonen rauhoittui menemään keulassa, ja saatiin ajaa yksi puolikas tosi hiljaakin siinä. Tuntui, että aika hyviä saavat muut olla, jos ne tulevat haastamaan. Attack Diablo oli tosi hieno tänään. Jo se, että hevonen voitti tämän lähdön, oli pieni yllätys senkin jälkeen, vaikka tuntui, että se on niistä monté-lähdöistä piristynyt aivan valtavasti ja oli viimeksi ihan mahtava täällä."

Eliitin voitto oli Raitalalle toinen, ja lauantain saldoksi tuli kolme ykköstä. Juhlimaan hän ei ehdi, sillä aamukuudelta lähtee lentokone Osloon.

Tapio Mäki-Tulokas oli luonnollisesti harmissaan osaomistamansa T.Rexin laukasta, mutta Attack Diablo paikkasi tilannetta hienosti.

"Pidän tätä itse asiassa Suomen nopeimpana lähtijänä", Mäki-Tulokas huomautti. "Se otti Porin Kultaloimessa Bret Bokolta ulkopuolelta keulat, ja olin sillä lailla luottavainen tähän päivään."

Attack Diablon omistaja Esa Himanen aloitti yhteistyön Tapio Mäki-Tulokkaan kanssa viime syksynä, eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

"Laskin, että onko ne jo 14 voittoa juosseet Topin valmentamat hevoset, joita mulla on", Himanen sanoi. "Täytyy sanoa, että on erittäin hyvä ja tunnollinen henkilökunta myös."

Ensimmäisen kaarteen jälkeen kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut viime vuoden voittaja Top Of The World tsemppasi Attack Diablon tuntumassa toiseksi, ja takasuoran alussa kolmannesta parista ulkoa kiriinsä lähtenyt Starzinner kipusi kolmanneksi. Loppusuoran napakasti tullut Workout Wonder nousi sen kupeelle neljänneksi.

Eliitissä oli kolme hevosta, joiden pitäisi jatkaa ensi lauantaina Kouvolassa ajettavassa Kymi Grand Prixissä, mutta tilanne ei vaikuta siltä osin laisinkaan hyvältä. T.Rex laukkasi, ja Midnight Hour sekä suosikiksi pelattu Next Direction olivat tosi vaisuja.

Lue Toto76-finaalipäivän muista tapahtumista täältä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi