Atupem hurmasi lähdössä ja myös kisan jälkeen seremoniakehässä.
Atupem hurmasi lähdössä ja myös kisan jälkeen seremoniakehässä.Anu Leppänen

Atupem hurmasi Joensuu-ajossa superkirillä - "Tuntuu aivan valtavan hyvältä"

Etukäteen mielenkiintoinen lämminveristen avoin ryhmä oli täynnä sähköä lähdöstä maaliin. Kärkiparina tempoa pitänyt Majestic Man ja Martin De Bos olivat aseettomia, kun Atupem lähti huimaan kiriinsä.

Tuomas Pakkanen satsasi Callela Ikaroksen rattailla voimalla kiihdytykseen. Majestic Man pystyi torjumaan uhan, mutta se sai rauhoittaa vain hetken, kun Martin De Bos eteni rinnalle vaatimaan vauhtia. Atupem tarkkaili tilanteen kehittymistä 3. ulkona.

Atupem lähti viimeisellä takasuoralla kiriin ja oli heti selvää, että Santtu Raitalan ajokki rutistaa ainakin taistoon mukaan. Majestic Man yritti vielä kaarteessa karkumatkaa, mutta suoralla Atupemin vauhti oli omaa luokkaansa. Martin De Bos häikäisi johtavan rinnalta ja nyrkkeili kakkoseksi.

Atupemin hovikuski Santtu Raitala myhäili tyytyväisyyttään hevoseen kisan jälkeen.

"Sisäpuolella oli kaksi niin nopeaa avaajaa, ettei niistä olisi päästy kuitenkaan ohitse", Raitala kommentoi taktikkaansa. "Olin tyytyväinen paikkaan 3. ulkona. Kiri oli valtava, tykkäsin siitä kovasti. On todella mahtavaa, miten Atupem on pystynyt tulemaan takaisin huipputasolle."

Atupem on Santtu Raitalalle erityisen tärkeä hevonen. Hän voitti sen kyydissä ensimmäisen suurkilpailunsa Seinäjoki-Racen 2019, mutta sen jälkeen loukkaantumiset astuivat kuvaan.

"Pariin vuoteen ei Antero Tupmäestä kuulunut, mutta sitten hän soitti ja sanoi, että koelähtöön pitäisi lähteä."

"Sen jälkeen Atupem on ottanut hienosti ottanut askeleita eteenpäin. Tänään tunsi lämmityksestä, että hevosen kroppa oli auki ja Atupem on valmis menestymään."

Atupemin valmentaja Antero Tupamäki on elänyt hankalat kaksi vuotta hevosen kanssa, mutta aurinko paistaa taas kirkkaalta taivaalta.

"Sitä vaivannut jalka reagoi muutamaan otteeseen, mutta kun hevonen saatiin takaisin terveeksi ja radoille, jalka on ollut kaiken aikaa parempi ja parempi. Tuntuu aivan valtavan hyvältä. Tänne on aina ollut mukava tulla", Tupämäki viittasi Atupemin kolmanteen Joensuu-ajon voittoon.

Hevosella oli alla kova Suur-Hollola-viikonloppu, mutta nyt se tuntui olevan vielä selvästi terävämpi.

"Lahden kisasta oli jo kolme viikkoa, eikä kisa oikeastaan näkynyt viikonlopun jälkeen. Ensin annettiin puolitoista viikkoa levähtää ja sitten puolitoista viikkoa on treenattu, mutta sitä ennen se sai palautua rauhassa."

"Olen ollut tyytyväinen jokaiseen starttiin menestyksestä huolimatta", Tupamäki päätti.

Martin De Bos runnoi johtavan rinnalta urheasti kakkoseksi. Alussa kiihdytyksessä mukana ollut Callela Ikaros venyi hurjassa lähdössä upeasti, kun se kiri vielä 3. sisältä kolmoseksi.

Vauhtis nappasi 10 000 euron ykkösrahat 2. ulkoa vajaan kierroksen kirillä, Magazine Match pääsi samoihin tienesteihin Toto75-pelin avauskohteessa kierrettyään varhain johtavan Sky Musclen rinnalle. Sitä odottaa pian ikäluokan kovimmat kilpailut.

Kierroksen päätti Vixeli, joka teki uskomattoman suorituksen lähtösuoran laukkojen jälkeen. Se kiersi kaukaa taustalta koko porukan ja antoi samalla myrskyvaroituksen Kuninkuusravien alla.

Lue lisää Joensuun Toto75-raveista raveista keskiviikon Hevosurheilusta

Vauhtis pakeni upeasti ykköseksi.
Vauhtis pakeni upeasti ykköseksi.Anu Leppänen

Ensi viikonloppuna juostaan Kuninkuusravit Forssassa.

Toto75-voitto-osuus

T75-1: 9 Magazine Match, 0,61 e

T75-2: 8 Amazing Warrior, 1,69 e

T75-3: 16 Profiili, 5,56 e

T75-4: 5 Vauhtis, 8,90 e

T75-5: 3 Rallston, 9,62 e

T75-6: 6 Atupem, 15,68 e

T75-7: 12 Vixeli, 16,88 e

7 oikein: 16,88 e

6 ja 5 oikein: ei voitto-osuutta

Vaihto: 197 997,60 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi