Avoimen ilmoittamisen kokeilu jatkuu - seuraavaksi vuorossa ravit ajalta 17.-20. lokakuuta
Seuraavaksi hevosia ilmoitetaan avoimesti Teivon 17.10. sunnuntairaveihin.Kuva: Anu Leppänen

Avoimen ilmoittamisen kokeilu jatkuu - seuraavaksi vuorossa ravit ajalta 17.-20. lokakuuta

Koko ravipäivän lähtöihin avointa ilmoittamista käytettiin ensimmäistä kertaa Suomessa Jokimaan 7.10. ravien yhteydessä. Se sai kilpailijoilta yleisesti positiivisen vastaanoton.

Avoimia ilmoittautumisia on lokakuussa luvassa lisää 17.10. Teivoon, 18.10. Kaustiselle, 19.10. Kuopioon ja 20.10. Vermoon. Ilmoittautumiset ovat seurattavissa Hippoksen Heppa-järjestelmässä ravipäivän tiedoissa Hevoset-välilehdellä.

Avoimen ilmoittautumisten ravipäivään osallistuneille valmentajille on tarkoitus lähettää palautekyselyä lokakuun loppupuolella.

Heppa-järjestelmään liittyviin uudistuksiin lukeutuu myös raviratojen mahdollisuus tallentaa tieto jaettavasta sarjasta kun lähdön ilmoittautuminen auki. Tällaiset sarjat tunnistaa Heppa-järjestelmän tekstistä ”Sarja mahdollisesti jaetaan”. Uutta ominaisuutta hyödynnettiin mm. Oulun 11.10. ravien ilmoittautumisten yhteydessä.

Avoimeen ilmoittamiseen liittyy huoli, että kovat vastustajat listalla saattaisivat vähentää osanottajia ja johtaa pahimmillaan sarjan perumiseen, mutta kokeilukerralla sellaisesta ei ollut merkkejä havaittavissa.

”Ilmoittamiskäyttäytyminen oli täysin normaalia, sen näki jo edellisiltana. Aamulla puoli yhdeksältä oli ilmoitettu 137 hevosta, ja lopullinen määrä oli 162. Vain pari hevosta vedettiin pois, ja nekin siksi, että toisen kahdesta pitkämatkaisesta ilmoitetusta näki tulevan karsituksi”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen niputtaa kokemukset.

”162 hevosta oli minusta siihen nähden hyvä määrä torstaille, että tiistaina oli ravit Mikkelissä ja lauantaina Lappeenrannassa.”

Toisin kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää, avoin ilmoittaminen ei Suomessa tarkoita sitä, että vastus olisi varmuudella tiedossa ilmoittamisajan umpeutuessa.

”Sellaista päätöstä ei ole meillä tehty, ettei vajaisiin sarjoihin voitaisi lisätä hevosia sen jälkeenkin. Sarjojen peruminen tai tynkälähtöjen ajaminen ei ole kenenkään etu. Ja voihan yhdestä sarjasta karsittuja hevosia siirtyä varasarjaankin”, Tuomo Pekonen muistuttaa.

Lähteet: Suomen Hippoksen tiedote 4.10.2021, Hevosurheilu 6.10.2021

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi