Backward's Boy petraa otteitaan jatkuvasti, eikä Mauri Jaara pitänyt ihmeenä, vaikka ruunasta tulisi vuoden voitokkain ravuri.
Backward's Boy petraa otteitaan jatkuvasti, eikä Mauri Jaara pitänyt ihmeenä, vaikka ruunasta tulisi vuoden voitokkain ravuri.Arkistokuva: Jari Piirala

Backward's Boylle vuoden kymmenes voitto – kauden tienestit jo yli 25 000 euroa

Mauri Jaaran ohjastama Backward's Boy jatkoi loistavaa kauttaan voittoisasti Oulun Toto4-pelin avauskohteessa.

Toto4-1: Paavo Karkulehdon valmentama Backward's Boy pääsi suosiolla keulaan 1. kaarteessa, jossa sai vetää avauslenkin haluamaansa kyytiä. Kirilenkillä kierroksen pelipankki lisäsi vauhtiaan tarvittavan verran ja voitti hallitusti ennen perässään seurannutta Global Tailia.

”Tänään hevonen oli yllättävän rauhallinen. Joskus kun keulaan ajaa, se painaa päälle. Kiitollinen olin, että sain näin hiljaa ajaa, kun Bodenin kovat startit varmaan painoivat jaloissa”, Mauri Jaara arveli.

Backward's Boyn sarjat ovat nousseet melkoisesti, mutta Mauri Jaara ei nähnyt 5-vuotiaan menestyskululle loppua.

”Backward's Boy on kasvanut hevosena hirveästi. Paavo on vaan hevosmies. Mukavaa, että vanhalle miehelle tällainen hevonen sattui.”

Sakari Peuraniemen kasvattama Backward's Boy vei 2120 kisan nimiinsä voittoajalla 16,2a. Peuraniemi omistaa myös voittokoneen yhdessä Jaana Haapakosken kanssa. Tarkalleen Backward's Boy on ravannut radoilta tänä vuonna 25 475 euroa.

Mainitun kaksikon jälkeen kolmantena maaliin tuli Petteri Joki valmentamansa Mountain Hooliganin kanssa.

Toto4-2: Kierros jatkui suosikkivoittajien merkeissä, kun Ville Pohjola kaasutteli Vilivilliksen kanssa parhaaksi.

Takamatkalta lähtenyt Vilivillis jouti alussa väistämään paalulta laukannutta N.P. Turboa, mutta pääsi keulaan jo 1. takasuoran alussa. Siitä 9-vuotias viitsi lopussa irrota muista hieman, eikä muilla ollut palaa voiton suhteen.

"Vähän jouduttiin ulos päin väistämään, kun Markuksen hevonen oli niin paineissaan, ettei välttämättä hallinnassa, mutta ei lopulta ollut tilannetta", Ville Pohjola kertoi kiihdytysvaiheessa.

"Helpon oloisesti Vilivillis meni ja oli mieluummin laiska. Lopussa yritin ajaa sen verran alta, että takana tuleva pääsee toiseksi", Ville Pohjola kertoi ja toivoi samalla Vilivillikselle hallintalaitteita.

Jenni Raappana valmentaa ajalla 27,1/2140 voittanutta Vilivillistä.

"Koitetaan pitää hevonen terveenä, että saataisiin jatkaa kilpailemista ihan sinne asti, kun saa. Kotona hevonen on rauhallinen ajaa. Toisia hevosia jos yhtä aikaa ajossa, se pyrkii kyllä keulaan", Raappana kertoi suojattinsa kilpailuvietistä.

Ykköstila oli Ville Pohjolalle illan kolmas, kun ennen nelkkukierrosta tuli nappionnistumiset Boogiewoogie Ladayn ja Kitzune G.G:n kyydissä.

Takenote ohitti tiukassa kakkostaistossa johtavan perässä matkanneen Satiinin Sakun.

Toto4-3: Veli Erkki-Paavolan valmentama Fade To Jam pysäytti suosikkihevosten voittokulun nappireissun päätteeksi.

Antti Ala-Rantala piti sisäradalta oikein helposti keulapaikan valmentamansa Callaway Scoopin kanssa. Kärkivaljakko sai tehdä täysin oman juoksunsa ja luotti lopussa liiaksi pätkänopeuteen, sillä takana väijynyt Fade To Jam oli maalisuoran mittaisessa kiritaistossa nopeampi.

"Saatiin rauhassa mennä, ja viimeinen pari sataa tultiin todella lujaa, kun molemmilla oli tuoreet hevoset suoran alkuun. Fade To Jam on mukava hevonen, joka kiittää nätistä juoksusta", Veli-Erkki Paavola kehui serkkunsa Juha-Matti Paavolan valmentamaa 9-vuotiasta.

Fade To Jamin kauden kolmas ja uran 19. ykkönen napsahti keskipitkällä matkalla ajalla 16,3.

Prayer's Hope oli selvästi kärkiparin takana kolmas. Suomessa debytoinut raharuuna Danne Edel yritti pitkää kiriä hänniltä, mutta yritykseksi se myös jäi, sillä maisema ei vaihtunut.

Toto4-4: Päätöskohteen lopputaisto muistutti hyvin pitkälti edellistä kohdetta, mutta nyt kisattiin 2100 metrillä ja ryhmäajossa.

Santtu Raitalan ajama Hillbilly Bruce otti keulapaikan startista kyselemättä, kun sisäpuolen nopea avaaja Blueray Savoy laukkasi. Keulahevonen sai ottaa vauhdin pois, ja sitten tehtiin ratkaisuja: Jukka-Pekka Kauhanen kierrätti Leon Dahlian toiselle ilman vetoapua, ja sen eteen kiersi etusuoralla Boulder Rocket.

Boulder Rocket alko pudota maalisuoralla johtavan rinnalta, jolloin Santtu Raitala oli vaikean valinnan edessä: yrittääkö pitää takanaan väijynyttä suosikki Trouble Leaderiä pussissa, vai ajaa alta pois. Raitala päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon, ja Hannu Hietasen ajama Trouble Leader spurttasi terävästi voittoon.

"Oli vähän turhan paineissaan, ehkä vähän liian aikaisin menin auton perään. Oli selvää ettei nopeasti pysty kiihdyttämään, kun liian paineissaan", Hannu Hietanen kertoi, miksi Trouble Leader ei päässyt nopeasti liikkeelle. "Tällä pätkävauhtia on. Viimeiset startit mennyt ilman kenkiä, jolloin sujuu jollain tavalla paremmin."

Petri Klemolan treenaama Trouble Leader otti kauden toisen ykkösensä voittoajalla 16,0a.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi