Bean Dead Cert otti kauden avausvoittonsa – ”Heti tulee tulosta”
Bean Dead Certillä tähdätään jatkossa lauantailähtöihin. Kuvissa tammaa ohjastaa Jukka Torvinen, mutta tiistain täysosuman ajoi Ville Pohjola.Arkistokuva: Pekka Salonen

Bean Dead Cert otti kauden avausvoittonsa – ”Heti tulee tulosta”

Matti Matinlaurin valmennukseen syksyllä siirtynyt tamma katkaisi lähes puolentoista vuoden voitottoman jaksonsa.

Tiistaisen T5-kierroksen estradina toimi Seinäjoen rata. Illan pääpelin toisena kohteena ajettiin 2100 metrin ryhmäajo enintään 29 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Alussa yhteen ottivat odotetusti Grace Pezzo ja ulkopuolelta rynnistänyt Taigo Blessed. Jälkimmäinen tuli ensimmäisen kaarteen niin vaateliaana, että johtopaikka irtosi lopulta. Avauspuolikas reippailtiin 12,5-vauhtia.

Ensimmäisellä takasuoralla toiselle ilman vetoapua jäänyt Enzo Victory eteni vauhdilla keulan rinnalle, mutta sillekään ei johtopaikka ollut tarjolla. Antti Ala-Rantalan ajokin huolehtiessa vetotöistä, sen vetoavusta nautti vajaa kierros jäljellä toiseen ulos kiertänyt Birthday Cloud. Toisen kierroksen käynnistyessä myös alkumatkan neljännessä sisällä juossut Bean Dead Cert liittyi toisen radan jonoon.

Viimeisen kurvin puolivälissä Ville Pohjola käänsi Bean Dead Certin kiriin kolmannelle radalle. Tamma liikkuikin hyvin ja eteni varmaan voittoon.

Edellisen kerran Bean Dead Cert oli voittanut viime vuoden kesäkuussa. Kaksi edellistä kisaa oli pilaantunut laukkaan, mutta nyt ravisävel soi koko matkan. Voittoaikakin oli olosuhteet huomioiden hyvä 15,5ake.

”Oikein hyvin on mennyt niiden laukkojen jälkeen, mutta molemmilla kerroilla olemme jääneet kauas taustalle, eikä sen jälkeen ole ollut muuta asiaa kuin ajella hiittiä. Tänään lähtötouhu onnistui jostain syystä paremmin. Juoksukin meni ihan näppärästi sen jälkeen, niin loppu oli helppoa. Hevonen tuli voimissaan maaliin, korvatkin olivat kiinni”, voiton ohjastanut Pohjola sanoi radan voittajahaastattelussa.

Bean Dead Cert siirtyi syyskuussa Talli Varma Nakilta kolmihenkisen Veijari Stablen omistukseen. Kimpan edustajana toimii usean hevosen taustalta löytyvä keravalainen Jarmo Kauppinen, jonka omistusosuus tammasta on 50 prosenttia.

”Sehän näytti siltä miltä odotettiinkin sen näyttävän”, puhelimitse tavoitettu Kauppinen summasi.

”Se hommattiin derbyviikonloppuna. Sain pari kaveria kimppaan mukaan, ja minulla oli Matinlaurilla jo ennestään Esther Rich treenissä, joten tiesin, että hän on mukava mies ja kommunikaatio pelaa, niin sehän lähti heti Vermosta Seinäjoelle.”

Kaksi muuta osakasta ovat Vermon yhteistyökumppaniyritys Pylon Rakennus Oy:n projektipäällikkönä työskentelevä Veli Hänninen ja samaa firmaa edustava, uutena hevosenomistajana mukaan hypännyt talousjohtaja Risto Peltonen.

”Mukava, että hänkin (Peltonen) pääsee nauttimaan, miltä tuntuu, kun oma hevonen voittaa lähdön.”

Vaikka Bean Dead Certin viimeisimmästä täysosumasta oli kulunut niinkin pitkä aika, ei voitto tullut taustajoukoille yllätyksenä. Hevonen oli ehtinyt kilpailla uudelta valmentajalta ja uusilta omistajilta käsin kaksi kertaa, ja omistajaportaassa oli monen katsojan tapaan huomattu tamman vauhdikkaat suoritukset laukkojen jälkeen.

”Sitä treenattiin kovaa, mutta nyt se oli viikon helpommalla, niin heti tulee tulosta. Yritimme ilmoittaa sitä Ouluun, mutta se karsittiin. Siellä se olisi ollut Esther Richin kanssa samassa lähdössä, olisimme ottaneet kaksoisvoiton”, Kauppinen nauroi.

”Pieni, näppärä tamma, vähän omalaatuinen, mutta Matinlauri osaa noiden kanssa tulla juttuun. Ja kun on pieni talli, on aikaa hoitaa.”

Hopeusteponalegolle ensimmäinen Suomen voitto

Avauskohteessa Veli-Erkki Paavolan ohjastama ja valmentama Katrianne palasi näyttävästi tauolta. Reilun viiden kuukauden mittainen paussi päättyi hallittuun voittoon ajalla 18,6ake.

Komeasti kilparadoille palasi myös Tuulian Sälli. Olli Antilan treenattava oli viettänyt viimeiset kolme kuukautta kilparatojen ulkopuolella, mutta vireessä ei ollut hakemista, kun ruuna piti enemmän tienanneet kilpakumppanit takanaan alusta loppuun.

Antti Ala-Rantalan Magic I Amilla ja Enzo Victorylla ajamat kolmossijat kirkastuivat voitoksi, kun treenari itse ohjasti oman tallin Mac Light Princen toiseen peräkkäiseen voittoon.

Päätöskohteessa kierroksen pankiksi luotettu Hopeusteponalego otti ensimmäisen voittonsa Suomen maaperällä. Ravipersoona Kari Lähdekorven omistama ja Kimmo Aholan valmentama ruuna kiri vakuuttavaan voittoon ajalla 15,2ake. Startti oli sille toinen uuden treenarin käsistä.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Katrianne, 5,91%, 9,28 euroa

T5-2: 4 Bean Dead Cert, 7,37%, 57,60 €

T5-3: 1 Tuulia Sälli, 13,97%, 240,54 €

T5-4: 12 Mac Light Prince, 7,51%, 19997,56 €

T5-5: 7 Hopeusteponalego, 66,00%, 2397,97 €

Vaihto: 73 756,30 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi