Jukka Torvisen taktiikka Bean Dreamin rattailla meni nappiin.
Jukka Torvisen taktiikka Bean Dreamin rattailla meni nappiin.Kuva: Pekka Salonen

Bean Dream karkasi vastustajiltaan Vermossa – Ice Wine viiletti ennätyksensä uusille sekuntiluvuille

Isto Kuisman valmennuksesta käsin kilpaileva Bean Dream oli keskiviikkona Vermossa menopäällä, eikä antanut kilpakumppaneilleen mitään palaa voiton suhteen. Tammat olivat 65-kierroksella muutenkin isossa roolissa.

Jaettavassa sarjassa kisannut Jukka Torvisen kuskaama Bean Dream sai napakan lähdön kisalleen ja otti kärkipaikan. Yllättäjäkastiin kuuluneelle Bean Dreamille moni varmasti arveli jonkin pelihevosen selän kelpaavan eteen, mutta Tommi Kylliäiselle ja Elliotille vetotyöt ei ollut tarjolla, eikä muita paikan kysyjiä näkynyt.

Bean Drean joutui avaamaan 09,8-vauhdilla, mutta sai sen jälkeen ottaa vauhdin selvästi alhaisempiin lukemiin. Viimeisellä takasuoralla vauhti kasvoi jälleen, ja Make A Wish H.C. pysyi ainoana Bean Dreamin kyydissä. Loppusuoralla Bean Dream meni menojaan ja voitti täyden matkan ennätyksellään 13,6ake.

”Ei ollut tietoa, että hevonen on näin hyvä”, Jukka Torvinen myönsi. ”Iston kanssa oli sellainen ajatus, että jossain kohtaa sen pitää tällaista hyvyyttä näyttää. Omasta halustaan, kun se saa mennä vapaasti, se on varmaan tälle paras vaihtoehto. Se meni tosi hyvällä ryhdillä, eikä mulle tullut sellaista oloa, että olisi mitään paniikkia.”

Bean Dreamin kilpailu oli 7-vuotiaalle tammalle vasta uran 29.

”Kyllähän se tänään hienolle näytti tamman meno. Se on mennyt kaiken aikaa vaan alle odotusten, ja alkoi usko vähän pettää. Sen kyvyt on tiedetty kyllä. Pitkäänhän se radalta on pois ollut, että on hakenut parasta virettään. Sillä on kaikenlaista vaivaa ja tapaturmaa ollut, mutta jospa ne nyt olisivat ohitettu”, Kasvattaja-omistaja Bean Stablen takaa löytyvä Matti Papu toivoi.

Tammatähdessä mentiin kymppiä

Tammatähdessä Jarmo Saarelan ajokki Lady Luck pyssytti kärkipaikalle kyselemättä. Tamma kiskoi totuttuun tapaansa keulassa sen, minkä jaloistaan pääsi. Tällä kertaa 09,5-vauhtinen avauslenkki oli sille hieman liikaa, sillä askel painoi lopussa sen verran, että kakkoskeulana ravannut Ice Wine kuittasi Iikka Nurmosen ajamana ohi voittoon.

Ice Wine vei 3500 euron ykkösrahan Leo Mönttiselle ennätysajallaan 10,9aly.

Juha Utalan treenistä aloittanut Gal Gadot Racing oli illan loistokkaita tammavoittajia. Johtavan Orvar Iverin rinnalla matkannut 5-vuotias nyrkkeili vakuuttavaan voittoon kovalla tuloksella 13,5a/2120 metriä.

Salamakypärissä Jere Hurme nappasi täyden pistepotin Burnoutin kyydissä. Vilja Kivinen ajoi Caviar Creationin hopealle ennen Milla Markkasta ja Shining Armoria.

Toto65-pelin voitonjaosta päätellen kierroksella löytyi vain yksi täysosuma, joka laukaisi tarjolla olleen 150 000 euron takuupotin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi