Believer vastasi urheasti ulkopuolen hevosille.
Believer vastasi urheasti ulkopuolen hevosille.Kuva: Roosa Lindholm

Believer parantaa otteitaan koko ajan – ”Se teki täyden kympin suorituksen”

Janita Antti-Roikon valmentama Believer pääsi Vermon jaettavassa sarjassa todistamaan rautaisen kuntonsa, kun jyräsi vaativasta juoksusta välittämättä parhaaksi.

Sherwood Stable Oy:n kasvattama ja omistama Believer oli osoittanut edellisissä kisoissaan vankkaa virettä, mutta juoksunkulut eivät olleet mahdollistaneet nelivuotiaalle suurempaa menestystä. Tällä kertaa Believer oli arvottu kakkosradalle, josta sille kaavailtiin keulajuoksua.

Ennakkospekulaatioista huolimatta Believerin ulkopuolelta kiihdyttänyt Que Tal oli nopeampi ja otti vetotyöt itselleen. Believer yritti ensin 2. sisälle, mutta Juha Utala ahtautui sinne Piece Of Heron kanssa. Believer pääsi 1. takasuoralla toiselle radalle ja suuntasi kohti keulapaikkaa, joka ei ollut tarjolla. Tapahtumarikkaan avauslenkin vauhti karkasi ylivauhtiseksi, kun kelloon saatiin 12,6-lukema tonnin jälkeen.

”Tasainen rintama tuli ulkoa, ja ajattelin, että me saadaan paikka johtavan takana, mutta eipä me sitäkään saatu. Vaihtoehtona oli joko jäädä 3. sisälle tai nostaa johtavan rinnalle, ja päätin sitten nostaa toiselle radalle.  Vähän joutui raskaimman kautta töitä tekemään”, Janita Antti-Roiko aloitti.

Que Tal puolusti paikkaansa aina maalisuoran alkuun asti, kunnes Believer jyräsi kärkeen. Se torjui vielä nappireissun saaneen Piece Of Heron varmasti ja voitti esimerkillisen suorituksen päätteeksi tuloksella 13,3ake.

”Hevonen oli tänään hyvin rauhallinen lämmityksessä, joten luotin siihen. Yhtään ei voi hevosta moittia, se teki täyden kympin suorituksen”, Janita Antti-Roiko iloitsi.

Believerin voittoon yltämisessä Janita Antti-Roiko painotti rauhallisena pysymisen merkitystä.

”Välillä se käy turhan kuumana ennen lähtöä ja lämmityksessä, mutta tänään se oli rauhallinen, joka on aina hyvä merkki. Tämä on hyvin omalaatuinen kaveri, etten tiedä johtuuko päivien vaihtelu kuun, tähtien vai auringon asennosta. Ei sille mitään selitystä ole, se on vaan välillä vähän tomera poika.”

Suuri Suomalainen Derby siintää Antti-Roikon mielessä.

”Totta kai Derby on koko ajan ollut mielessä, mutta ajatus on, että hevosen pitää loppukautta kohti parantaa. No, nyt se onkin parantanut, mutta aika näyttää miten paljon se pystyy vielä parantamaan. Varmaan siinä olisi eniten parannettavaa, että se pysyisi joka kerta lämmitysten ja esittelyjen ajan rauhallisena, ettei tyhjäisi itseään turhaan. Vauhtikestävä hevonen tämä on, että jaksaa mennä kyllä. Se helpottaa kovasti.”

SE-lukemat tammakisassa

Nelivuotiaiden Derbyn tammasarja kisattiin keskipitkällä matkalla. Santtu Raitala pääsi etenemään Rachaelin kanssa etenemään keulapaikalle matkalla.

Hannu Torvisen toista kertaa ohjastama Betty Roof kiritti keulahevosta kiripuolikkaalla kovasti, ja juuri ennen maalilinjaa se työnsi turpansa edelle. Olli Koivusen ajama Fiorini lopetti hurjasti, muttei ehtinyt kärkiparin ohi ennen maalia.

Betty Roof voitti tuloksella 15,3/2640 metriä, joka sivuaa Club Nord Elitin nimissä olevaa SE-tulosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi