Benobi Zet ja Henri Bollström. Arkistokuva: Roosa Lindholm.
Benobi Zet ja Henri Bollström. Arkistokuva: Roosa Lindholm.

Benobi Zet elämänsä iskussa – ”Kurvijuoksu on parantunut ja tulosta alkaa tulla”

Kuopion perjantai-illan vakuuttajiin kuului Seppo Suurosen valmennustallin Benobi Zet. Juvalaisten menestysillan täydensi murskavoitollaan tallikaveri Summarum.

”Vahva esitys”, Kaisa Tamminen summasi omistamansa Benobi Zetin juoksun. ”Se treenaa kotona tosi kivasti ja on suorittanut hirmu hyvin.”

Sorsasalon ravi-ilta vedettiin läpi talvisissa merkeissä. Lämminveristen kovin tasoitusajo lähti matkaan hyväksytysti toisella yrittämällä.

Benobi Zet vei 1500 euron ensipalkinnon rivakalla kirillä radan viime kauden liigavoittaja Henri Bollströmin ajamana. Seppo Suurosen valmennettava juoksi voittonsa kuudennesta ulkoparista pitkällä kierroksen kirillä ennen takamatkalta hienosti noussutta Elliot Webiä. Tulos 17,1/2100 metriä oli perjantai-illan kovin voittonoteeraus.

”Aikaisin lähti kolmannelle. Kuski sanoi, että sormet jäätyivät, kun oli se lähdönuusinta ja otti niin kovasti ohjille. Ei ollut muuta tehtävissä kuin käännellä oikeasta ohjasta”, Tamminen naurahti.

Muscle Massiven ja andoverhallilaisen 11,5-aikaisen Rufflesin vajaa 2 vuotta sitten ruunattu poika tuli Tammiselle viime maaliskuussa. Brixton Medical Ab:n kasvatin taival Daniel Redéniltä on kulkenut usean suomalaisvalmentajan kautta Suurosen talliin.

”Maaliskuussa se tuli liisingiin ja ostin sen kesällä. Grönstrandin Martilta se tuli Hedmanin Petrin kautta mulle, Länsimäen Jonnylla se oli treenissä”, Kaisa Tamminen kertoi. ”Älyttömän kiva hevonen. Heti kun se tuli mulle, opetin sen menemään selästä - olen sitä paljon ratsastellut ja ajelen myös. Tosi hieno luonne, toisen ruunan kanssa se asuu tarhassa. Ne ovat Triple Rayn kanssa hyvät tarhakaverit.”

Tamminen kertoo, että on päässyt käyttämään ”Benkkuun” Lahden Salpauksessa käymänsä hierojakoulun oppeja.

”Lavat ja lanneselkä ovat usein ravihevosilla sellaisia hierontaa tarvitsevia paikkoja. Se ei oikein osannut lihaksistoltaan käyttää itseään. Nyt sillä on kurvijuoksu parantunut ja tulosta alkaa tulla.”

Rospuuttokelit 12,4-ennätyksellisellä ja 36 561 euron voittosummalla kisaavalla Benobi Zetillä aiotaan passata. ”Tähtäintä ei ole asetettu, kun 7-vuotiaalla ruunalla ei ole isompia lähtöjä. Starttariksi olen sen ostanut. Starttaillaan sen aikaa, kun kunto kestää tuollaisena.”

Suurosen tallin menestyksen täydensi Elmoorin täysveli Summarum, joka voitti ravien avauslähdön ylivoimaisesti 36,4-ajalla. Ruunaa ajoi Esa Holopainen.

”Hienosti on aloittanut uransa, ykkönen, kolmonen ja ykkönen. Se ei ole kuitenkaan hirveän kauan meillä ollut. Seppo on sen kanssa tehnyt ison työn”, Kaisa Tamminen luonnehti.

Toto5-avauksen 2600 metrin tasoitusajossa kotiradan Alladin Bro oli väkevin. Hevosenmitalla neljännestä ulkoa johtaneen suosikki Cabin Crew’n loppuvedolla ohittanutta Jukka Torvisen ajokkia valmentaa Jutta Litmanen.

Ennen viidettä lähtöä Sorsasalon saavutti lumipyry. Se ei muuttanut 76-prosenttisen jättisuosikki Koskelan Akselin ylivoimaa kovimmassa kylmäveristen tasoitusajossa. Toisessa kaarteessa johtoon edennyt Jukka-Pekka Kauhasen valmentama Kavioliigan pistepörssin kakkonen vei sopivassa kotiradan tehtävässä voiton leikiten ennen selästään seurannutta Björkevikingiä. 15-vuotias Camri aloitti lähdössä viimeisen kilpailukautensa ja tuli kuolemanpaikkajuoksulla hiljaa maaliin.

Ryhmälähtönä ajettua kuutoslähtöä varten haettiin lähtöauton siivekkeeseen varaosaa. Se järjestyi viivytyksettä.

Kuukauden tauon Ponsse Cupin finaalin kakkossijan jälkeen pitänyt Rallston oli kolmannesta ulkoparista alkaneessa kirissään omaa luokkaansa. Jani Ruotsalaisen valmennettava taittoi 2100 metriä aikaan 17,7a.

Juvalaistreenari arveli ratahaastattelussa, että viisivuotias ori on saanut kovuutta. ”Sen tunsi loppukurvissa, että se haluaa mennä kaverista ohi”, Ruotsalainen kuvaili.

Siinä vaiheessa keulassa oli johdossa lipsutelleen Ghaliya Webin ohi takasuoralla vyöryttänyt Maccabi Yosef, jonka lopulta kakkossijalta pudotti viidennestä ulkoparista hyvin noussut Nuclear Tile.

Jani Ruotsalainen ajoi Toto5-rivin tuplavoittajaksi yllätettyään Tapani Korhosen Helmen Humulla, joka löi päänmitalla ohitusta yrittäneen Villiheilin. Johtaneen Hesporin takaa kuolemanpaikalle ja takasuoralla keulaan vei Helmen Humun tie. Kovin tosissaan ei kilpailemista ruuna ohjastajan mukaan ota vaan meni keulaan päästyään korvat pystyssä.

Yhteensä Ruotsalaisen voittomäärä nousi illan aikana kolmeen. Uransa avausvoiton juoksi Ilos Mimigon laukattua keulasta selvällä erolla Ruotsalaisen ajama I Engineer, vaikka sille merkittiin ensimmäinen lähdönuusinta, koska hevonen ei ollut kääntyä kilpailusuuntaan. Timo Kukkosen valmennettavan kolmas puolikas kellotettiin 15,5-vauhtiseksi.

6-vuotias Runaway Savoy voitti keulapaikalta. Yrjö Kettusen ori hallitsi Kimmo Taipaleen käsissä kakkoslähtöä.

Troikkalähdössä Siiri Honkasen valmentama ja Iikka Nurmosen ajama Kiara Ale käänsi kentän. Fair Boost teki hyvän juoksun kakkosena.

Ravi-illan päätöksessä tuomaristo tutki Pantheran ja Jukka Torvisen kaista-ajoa päätöslähdössä, mutta hyväksyi suorituksen. Pertti Hakkarainen valmentaa oritta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi