Nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjassa neljänneksi sijoittunut Terno Grönstrand satsaa nyt myös valmentamiseen.
Nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjassa neljänneksi sijoittunut Terno Grönstrand satsaa nyt myös valmentamiseen.Kuva: Juho Hämäläinen / Suomen Hippos

Björkeviking aloittaa Oulussa - "Tärkeintä on saada tietoa, voidaanko ruveta ajamaan lauantailähtöjä"

Terno Grönstrandin Norjasta ostama Björkeviking tekee Suomen debyyttinsä Oulun Magic Monday -raveissa.

”Mitä olen Norjan ja Ruotsin kylmäverisiä nähnyt, ne on yleensä aika teräviä. Tämä on tosi mukava ajaa ja on siksi varmaan saanut oriina pysyäkin”, Terno Grönstrand pohtii.

Ensimmäiseen starttiin hän lähtee vähän kokeilumielellä.

”Pari viikkoa sitten käytiin Seinäjoella ajamassa hiitti, ja siinä ori meni lämpöisen sparraamana napakasti 28,5. Vire on sen perusteella hyvä, vaikka kelit vähän haittasi viimeistelyjä – ensin tuli vettä, ja sitten maa jäätyi. Mutta aloitetaan mieluummin vähän vaillinaisella laitolla kuin ajetaan hevonen vaivaiseksi tai rikki.”

”Viiden hevosen lähdössäkin tyydyttäisi, jos oltaisiin neljän sakissa. Tärkeintä on saada tietoa, voidaanko ruveta ajamaan lauantailähtöjä vai pitääkö katsella sarjoja tavallisista iltaraveista”, Grönstrand muotoilee odotukset.

”Seinäjoelle lauantaiksi tosin Björkevikingin jo ilmoitin, kun on 75-ravit ja isopalkintoinen lähtö noin lähellä.”

Vastikään Grönstrand hankki myös Ruotsista mielenkiintoisen lämminverisen: reilut 250 000 euroa tienanneen 10-vuotiaan Västerbo Fantastin.

”Se tuli maateitse pohjoisesta, mutta palautui pitkästä kuljetuksesta hyvin ja on kotiutunut mukavasti. Se on piristynyt ja treenaa hyvin”, Terno Grönstrand kehaisee.

”Se on ihan starttimallissa, ollaan koitettu hoitaa mieltä ja jalkoja. Koitetaan saada itseluottamusta takaisin, ensimmäisiä starttejakaan ei ajeta siksi hampaat irvessä.”

Grönstrandilla on monta rautaa tulessa. Kolmen hevosen valmentamisen lisäksi hän auttelee Jonny Länsimäen tallilla ja ajelee kilpaa.

”Hyvin on saatu soviteltua kaikki hommat yhteen. Ei polteta kynttilää kahdesta päästä, vaan pidetään rento meininki.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi