T76-rivi käynnistyi Myllyn Valtin ja Antti Ripatin täysosumalla. Kuva: Pekka Salonen
T76-rivi käynnistyi Myllyn Valtin ja Antti Ripatin täysosumalla. Kuva: Pekka Salonen

Bluehill’s Stormin ylivoima mykisti

Kyvyt esiin –divisioonassa nähtiin aivan poikkeuksellisen ylivoimainen esitys, kun Tom Erikssonin tallin Bluehill’s Storm oli täysin omaa luokkaansa.

Pelisuosikki juoksi alkumatkan porukan perällä, mutta kirimerkin saatuaan se teki muista täysiä statisteja. Hannu Torvinen heitti Bluehill’s Stormin viimeisen takasuoran alussa neljännelle radalle porukan hänniltä, ja jo kaarteeseen mentäessä se oli selvässä johtoasemassa. Viimeiset 700 metriä aikaan 10,8 jätti muut lopulta kymmenien metrien päähän. Mikko Kivilän kotikasvatti sai voittoajaksi uuden ennätyksensä 15,2ake.

"Heti tuntui että hevonen etenee eri vauhtia kuin muut", Hannu Torvinen totesi voittokiristä. "Se on tehnyt hyviä lopetuksia ennenkin, mutta viimeksi Porissa se ei ollut parhaimmillaan. Siitä petraus tähän päivään oli huikea. Derby kiiltää silmissä, mutta hevosen pitää petrata vielä paljon niihin karkeloihin. Toki tässä on aikaakin."

T76-avauksessa Myllyn Valtti oli lopulta varsin selvä ykkönen. Antti Ripatti tarjosi valmennettavalleen tasaisen juoksun toisessa ulkona, mistä valjakko iski kiriin viimeisellä takasuoralla. Johtavan rinnalla pääosan matkasta taivaltanut Satiinin Saku oli vahva kakkonen.

Lämminveristen kakkossarja ratkottiin jo ennen T76-kierrosta. Sen paras oli väkivahvaa talvikauttaan jatkava Fiery Sid, joka runnoi loppumetreillä niukasti mutta varmasti ohi hyvin kamppailleen Demi de Veluwen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi