Bosse Nice oli suoraan pitkältä tauolta loistokunnossa – voittoprosentti nyt jo 60
Santtu Raitala piti Bosse Nicen taukostartista kovasti.Arkistokuva: Anu Leppänen

Bosse Nice oli suoraan pitkältä tauolta loistokunnossa – voittoprosentti nyt jo 60

Mikkeliläisen eläinlääkärin Leena Sinnemaan suojatti Bosse Nice korjaili jo ennestään hulppeaa voittoprosenttiaan Jyväskylän sunnuntairaveissa.

Santtu Raitalan ensimmäistä kertaa ohjastama Bosse Nice oli nähty kisahommissa edellisen kerran vuoden 2019 heinäkuussa, mutta pitkä kilpailematon jakso ei näkynyt ruunan otteissa kisassa negatiivisesti, eikä Killerillä muutenkaan.

Bosse Nice kiihtyi terävästi matkaan, mutta Santtu Raitala huomasi pian, ettei kärkipaikalle ohi Mac Light Princen ja Antti Ala-Rantalan ole asiaa. Bosse Nice mahtui laskeutumaan keulavaljakon peesiin.

”Bosse Nice oli koko päivän tosi hyväntuntuinen. Lämmityksessä se meni tosi hyvänmakuisesti”, Santtu Raitala kertoi voittajahaastattelussa Bosse Nicen miellyttäneen häntä jo ennen h-hetkeä. ”Hevonen lähti reippaasti matkaan, ja Antti merkkasi, että ajaa keulasta. Tuntui loogiselta ajaa johtavan taakse, kun tauolta tultiin, vaikka riskinä oli, että Antti päästää El Indeedin kärkeen ja jäädään kolmanteen sisälle.”

Matkavauhti oli rauhallista, kun tauolta palanneella suosikki El Indeedillä ei vauhtia vaadittu toisella ilman selkää. Päätöspuolikas pisteltiinkin sitten napakasti 10,5-lukemiin. Siinä Bosse Nice nousi toiselle ja tuli varmasti ohi keulahevosen. Loput osallistujat jäivät kauas kärkiparista.

”Oikein tosi kova esitys oli hevoselta. Se tuli maalisuoraa hyvin, ja Antin hevonen lähti hyvin vastaamaan. Olin iloinen miten hyvänä Bosse Nice tuli pitkältä tauolta starttiin”, Santtu Raitala iloitsi.

Varsavuosien huippulupaus Bosse Nice ravasi voittotuloksen 16,3ake. Se on voittanut nyt urallaan kuusi kertaa vain kymmeneen starttiin.

Hetviina kiersi kaikki

Tammalähdössä pikkuhuililta palannut Hetviina lähti matkaan 60 metrin takamatkalta, mutta se ei ollut este Antti Tupamäen suojatin voittokantaan paluulle. Hetviina kiri maalisuoraa uloimpana napakasti ja ohitti vetoapunsa Lumi-Oosan juuri ennen maalipaalua.

Jarmo Saarelan ajama Capo nappasi kauden avausykkösensä keulajuoksun päätteeksi. Samalla reseptillä parhaaksi pisteli Kari Hölsön suojatti Kotirannan Topi, jonka ykköstila nosti Toto5-rivin arvoa tuntuvasti.

Antti Ala-Rantalan valmentaman ja ohjastaman Very Gone Facen kauden neljäs tikku irtosi kirimällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi