Bosses Lily ehti Antti Teivaisen kannustama helposti ensimmäiseksi.
Bosses Lily ehti Antti Teivaisen kannustama helposti ensimmäiseksi.Kuva: Pekka Salonen

Bosses Lily terävin tamma Vermossa

Antti Teivaisen silmäterä Bosses Lily palasi voittokantaan sähäkän kirin päätteeksi.

Vermon Toto65-kierros polkaistiin käyntiin tammojen taistolla. Jukka Torvinen nappasi keulapaikan voltista Cashier Centerin kanssa, mutta tamma laukkasi pian.

Vetojuhdan paikka putosi Bestsellerille ja Pekka Korvelle. Valjakko piti keulassa liekin lepattamassa ja johti pitkään. Toinen startti tälle kaudelle toi tammalle lopulta kolmosrahat, kun askel painoi ratkaisumetreillä.

Mika Forssin ajokki Anastacia Trot ja Bosses Lily kirivät maalisuoraa parhaiten. Bosses Lilyn askellus oli tammakatraan terävin viimeisellä sadalla metrill ja sen voitto oli lopulta hallittu.

"Mietteet olivat ennen kisaa vähän epävarmat, koska olosuhteet ovat olleet kotona tosi huonot. Paljoa ei siellä pystynyt treenaamaan, mutta Vermossa oli käyty pari kertaa ajamassa", Antti Teivainen paljasti lähdön jälkeen.

Bosses Lilyn voitto oli tamman kauden toinen ja ensimmäinen sitten helmikuun alun.

"Juoksunkulkujen kanssa oli edellisissä kisoissa epäonnea. Tänään hevonen oli tosi pörhäkkä ja spurttasi hyvin loppua. Voitto oli tosi helppo", Teivainen hymyili.

Bosses Lilyn voittoaika oli 14,4 / 2120 metriä. Timo Korvenheimon valmentama Anastacia Trot oli toinen ja Bestseller siis kolmas.

Toto65-seurantajuttua päivitetään lähtöjen myötä.

Toto65-2: Harri Koivunen piti Tähtisäihkeen kanssa keulapaikan hallussaan kylmäveristen tasoitusajossa.

Valjakko sai alussa pienen haasteen Eetiltä ja Kari Rosimolta, mutta ensimmäisen 1500 metrin kellotus kertoi rauhallisia 30,5-lukemia.

Vasta loppukaarteessa lyötiin kaasua ja talla olikin pian aivan pohjassa, kun Jani Ruotsalaisen ajokki Capri iski kiriinsä. Capri liikkui vauhdikkaasti ja näytti kirivän kärkeen. Tähtisäihke kuitenkin lisäsi lopussa vauhtiaan ja piti voittoon tuloksella 29,0 / 2100 metriä.

"Janin hevonen tuli tosi hyvin loppua. Sillä oli jo hetken ajan yliote, mutta tammalta löytyi vielä yksi pykälä lopussa", Harri Koivunen kommentoi ratkaisun hetkiä.

Caprin jälkeen kolmantena maaliin tuli Ari Moilasen ajokki Issakan Pouta.

Toto65-3: Enintään 79 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa nähtiin räväkät alkumetrit. Markku Nieminen pyrki Vagabondon kanssa keulapaikalle, mutta Mika Forss oli Remote Controlin kanssa myös keulajuoksun kannalla. Jälkimmäinen onnistui pitämään vetojuhdan paikan itsellään, mutta se oli lopussa laiha lohtu.

Tommi Kylliäinen sai suosikki Victory Pilotin kanssa Downanderin ja Hannu Torvisen selän eteensä toisella radalla. Kierroksen pelipankki sai herkutella maalisuoran alkuun saakka, jolloin spurttasi varmasti ohi Downanderin ja voittoon.

"Downanderin selkä auttoi tosi paljon, luulen että sen takia voitettiin. Jos olisimme jääneet johtavan rinnalle, olisi voitto voinut olla tiukassa", Kylliäinen myönsi.

Teemu Okkolinin ohjastama Moonlight Cloud nappasi kolmosrahat.

Toto65-4: Pekka Korpi torjui kiihdytyksessä Arctic Legendin rattailla Back's Photonin ja Joni-Petteri Irrin.

Keulahevonen Arctic Legend sai vetää hölkkävauhtia, mutta maalisuoralla puristusta puuttui. Tapio Perttusen ajokki Immortal jyräsi 2. ulkoa maalisuoralla kärkeen ja voittoon yllättäjänä.

"Odotin hevoselta ennakkoon aika paljon, sillä ruunalle on tullut viime aikoina lisää kovuutta loppua kohtikin", Perttunen sanaili.

Jarmo Villanen tuli lähdössä toiseksi Beatboxerin kanssa, Arctic Legend oli kolmas.

Toto65-5: Enintään 39 500 euroa tienanneiden ryhmäajossa Mika Forss piti Sacramento S:n rattailla kiihdytyksessä ulkopuolellaan Antti Teivaisen ajokin Pretty Rippedin. Jatkossa tempo rauhottui merkittävästi, eikä Sacramentolla ja Forssilla ollut lopussa hätää.

"Sepon ruuna on tosi hienoon kuntoon tullut. Tasan kolmeatoista oli viimeinen kierros, ja vähän olisi ollut varaa ajaa kovempaakin", Forss kertoi.

Sacramento S voitti tuloksella 15,8a / 2600 metriä. Pretty Ripped piti toiseksi, Arctic Ile oli kolmas.

Toto65-6: Enintään 18 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa Ari Moilasen ajokki Victory Zet innostui huippusuoritukseen.

Ilman etukenkiä kilpaillut tamma veti kierroksen 13,5-kyytiä, mutta jaksoi siitä huolimatta täydellä matkalla voittoon.

"Saatiin kengät pois ensimmäistä kertaa tälle keväälle, ja hevonen oli tosi makea tuntuinen koko ajan", Moilanen sanaili.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Lady Redcap kiri tilat saatuaan vauhdikkaasti toiseksi. Emma Väre oli Leon Cogerin kanssa kolmas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi