Brad de Veluwe saapui Kalle ja Liisa Savon Ordenojan oriasemalle Pöytyälle vuonna 2019.
Brad de Veluwe saapui Kalle ja Liisa Savon Ordenojan oriasemalle Pöytyälle vuonna 2019.Kuva: Totofoto

Brad de Veluwe toipuu leikkauksesta – "Nyt eletään kriittisiä hetkiä"

Siitosorina Kalle ja Liisa Savolla Pöytyällä vaikuttava Brad de Veluwe joutui tiistai-iltana vatsaleikkaukseen ohutsuolen tukoksen/kiertymän johdosta.

Brad de Veluwe oli koko eilispäivän kivuliaan oloinen eikä oma itsensä, ja iltapäivällä se kuljetettiin Yliopistolliseen eläinsairaalaan Viikkiin. Siellä hevonen leikattiin myöhään tiistai-iltana.

”Leikkaus sujui kuulemma oikein hyvin, mitä juuri äsken eläinlääkärin kanssa juttelin”, Anders Ingman kertoo keskiviikkoiltapäivällä.

”Hän sanoi, että Brad on ilmeisen kovapäinen hevonen. Siihen nähden, miltä hevonen vaikutti leikkauksen jälkeen, toipuminen on ollut yllättävän nopeaa. Nyt eletään kriittisiä hetkiä, miten kaikki lähtee toimimaan, mutta tässä vaiheessa kaikki näyttää hyvältä.”

Hienon kilpauran tehnyt ja itsensä ravurien miljoonakerhoon jo 5-vuotiaana juossut Brad de Veluwe on menestynyt hyvin myös siitosorina. Kolme viime kautta se on astunut Kalle ja Liisa Savolla, missä se sai tällä kaudella kolmisenkymmentä tammaa.

”Ainahan sitä enemmänkin toivoisi, mutta kaikin puolin tyytyväisiä ollaan oltu. Ensi vuodesta ei ole vielä sovittu, mutta en näe mitään syytä, miksei Brad jatkaisi Pöytyällä. Ensi vuosi on sikäli mielenkiintoinen, että ensimmäinen isompi Suomen ikäluokka tulee 3-vuotiaaksi”, Anders Ingman mainitsee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi