Gizmo De Veluwe on kilpaillut tähän saakka Ruotsin puolella.
Gizmo De Veluwe on kilpaillut tähän saakka Ruotsin puolella.Kuva: ATG Live

Brad De Veluwen veli Konttisen talliin – ”Olen jo yhden oman tamman astuttanutkin sillä”

Minna Konttinen osti itselleen Gizmo De Veluwen 11,5aly.

8-vuotias ori on kilpaillut viimeksi tammikuussa. Lähiaikoina sen kanssa ei tulla Suomessakaan starttiin, sillä hevosen valmentajanakin toimiva Konttinen kaavailee Gizmo De Veluwen kilpailevan vasta talvella.

”Se tuli minulle noin kuukausi sitten. Hankkarin alahaara on reagoinut, mutta ei pitäisi olla pahasti. Kuntoutellaan rauhassa. Se on oma hevonen, niin on aikaa odotellakin”, Konttinen sanoo.

”Olen jutellut entisten treenarien kanssa, jotka ovat olleet kaikki sitä mieltä, että oriitta ei ole ajettu vielä väsyksiin. Sillä on aika vähän startteja ikäisekseen, joten se voi pitää paikkansakin. Toivotaan, että ainakin iltaraveissa pärjätään. Hevonen on hyvin virkeä, jalatkin ovat hyvät.”

Gizmo De Veluwen ura käsittää tähän mennessä 40 starttia, joista voittoja on kertynyt 9 ja muita totosijoja saman verran. Mielenkiintoisen oriista tekevät sen sisarukset. Gizmo De Veluwen emä on aikansa kriteriumkolmonen Amazing Ride, jonka jälkeläisiin lukeutuvat suomalaisille varsin tutut nimet Brad De Veluwe ja Hachiko De Veluwe.

”Ilman hankkarivammaa ei olisi meikäläisen rahoilla saanut ostettua tuollaista hevosta. Se tuli tutun eläinlääkärin kautta, joka vinkkasi, että tämä voisi olla myynnissä”, Konttinen kertoo. ”Se on mukava hevonen, joka kävelee vaikka koko iltapäivän. Olen jo yhden oman tamman astuttanutkin sillä, joten toivottavasti Gizmo De Veluwesta tulee myös isä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi