Brilliant Stride paranteli roimasti ennätystään lukemiin 14,3ake, kun se oli aiemmin 15,6ake.
Brilliant Stride paranteli roimasti ennätystään lukemiin 14,3ake, kun se oli aiemmin 15,6ake.Kuva: Anu Leppänen

Brilliant Stride Kasvattajakruunu-karkeloiden yllätysvoittoon

Metsämäen raviviikonloppu käynnistyi perjantaina, ja illan Toto5-kierros päästeltiin hienotasoisten Kasvattajakruunun alkuerien merkeissä. Kolmevuotiaita tammoja oli ilmoitettu mukaan peräti 20, joten niiden osalta ajettiin omistajaystävällisesti kaksi lähtöä.

Toto5-pelin ensimmäisessä kohdelähdössä oli dramatiikkaa riittämiin. Lähdön esittelyyn valmistautuessa Tapio Perttusen tallin Amille Annabel ponnahti varikkoalueella pystyyn, kun sen hoitaja oli luovuttamassa sitä ohjastaja Ari Moilaselle ja siinä hötäkässä tamma pääsi karkuteille.

”Tällaista voi tapahtua, kun on elävistä olennoista kyse”, tamman omistaja Annamaija Itäranta-Salminen kommentoi levollisena. ”Eläinlääkäri tarkasti hevosen, kun se oli saatu kiinni ilmeisesti ravirata-alueen ulkopuolellakin tekemänsä kierroksen jälkeen. Amille Annabelilla oli kaikki hyvin samoin kuin hoitaja Noorallakin (Lahti), mikä on kaikkein tärkeintä.”

Kun kyseinen mittelö saatiin pikku viivästyksen jälkeen liikkeelle, Milla Pitkäsen valmentama Brilliant Stride otti ensimmäiset keulat. Ohjissa ollut Mikael Pitkänen laski kuitenkin suosiolla kisan suosikin Stonecapes Ulrican edelleen. Asetelma säilyi stabiilina aina viimeiselle takasuoralle saakka, missä Koivusen tallin Stonecapes Ulrica sortui äkkiarvaamatta laukalle. Kun näin kävi Brilliant Stride peri johtopaikan itselleen takaisin ja hallitsi juoksun tapahtumia perille saakka. Tamman ennätys kohentui lukemiin 14,3a/2100 metriä.

Mikael Pitkänen osasi odottaa omaltaan hyvää suoritusta. ”Viime lauantaina jäätiin voimat tallella selkiin”, hän kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Hevonen tuntui niin hyvältä, että ajattelin voivamme olevan tässä lähdössä kärkiporukassa, minkä vuoksi satsasin alkuun tavoitteenani saada hyvä selkä. Kaikki tuurit olivat siinä mielessä kohdallaan, kun kärkihevoselle kävi kuin kävi, mutta olisi tämä voinut tulla sen takaakin.”

Päätöskohteen vei nimiinsä vieläkin suurempi yllättäjä, kun Tapio Perttusen valmentama MAS Gold Rush kiri maalisuoralla vaiherikkaan 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien alkuerän ykköseksi.

Mas Gold Rushin voittoaika 14,5ake jäi kaksi kymmenystä orin ennätyksestä.
Mas Gold Rushin voittoaika 14,5ake jäi kaksi kymmenystä orin ennätyksestä.Kuva: Anu Leppänen

Kolmevuotiaiden tammojen alkuerissä juhlivat Markku Niemisen tallin Dorea Frido sekä Emma Väreen valmentama Aurora Comery. Neljävuotiaiden oriiden ja ruunien koitoksen selvästi paras oli puolestaan Hannu-Pekka Korven valmentama BWT Gazeau.

Antti Teivainen vietti perjantaina kolmen voiton iltaa. Ensimmäisen täysosuman toi Dorea Frido.
Antti Teivainen vietti perjantaina kolmen voiton iltaa. Ensimmäisen täysosuman toi Dorea Frido.Anu Leppänen
Emma Väre tuuletti Aurora Comeryn voittoa.
Emma Väre tuuletti Aurora Comeryn voittoa.Kuva: Anu Leppänen

Lue lisää ensi keskiviikon Hevosurheilusta.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Brilliant Stride, 2,06 %, 20,71 €

T5-2: 5 Dorea Frido, 42,80 %, 53,52 €

T5-3: 5 Aurora Comery, 26,83 %, 129,53 €

T5-4: 2 BWT Gazeau, 51,03 %, 169,88 €

T5-5: 5 MAS Gold Rush, 1,80 %, 4 610,19 €

Vaihto: 78 018,66 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi