Jarmo Saarela sai nauttia BWT Crusaderin kyydistä Forssassa.
Jarmo Saarela sai nauttia BWT Crusaderin kyydistä Forssassa.Arkistokuva: Anu Leppänen

BWT Crusaderin kiri kantoi voittajaksi asti – ”Sen jälkeen pyörä onkin pyörinyt sitten”

Ylöjärveläisen Mika Yli-Kivistön valmentama ja omistama BWT Crusader jatkoi nousujohteista suorittamistaan viikon Magic Monday –kierroksella. Forssassa kisanneella BWT Crusaderilla oli sijoitus kohentunut Jokimaan tammikuun seiskasijan jälkeen pala palalta.

Vihaiset loppuvedot viime juoksuissaan esittänyt BWT Crusader kisasi 15 hevosen autolähdössä.

Ysinumerolla matkaan lähtenyt ruuna oli kirivaiheen alussa pitkään vailla vapaata väylää 4. ulkona, kun suosikki Loveyou Hangover jumputti rinnalla. Loppukaarteessa Jarmo Saarela löysi ajokilleen vapaat väylät, josta tämä kiitti kirimällä parhaaksi ennen niin ikään loistavasti suorittanutta Way To Go'ta.

”Voitto maistuu todella hyvältä”, Mika Yli-Kivistö aloitti. ”Pitää olla kiitollinen, että hevonen on tullut tällaiseen kuntoon, että tekee näin hyviä ja kovia loppuvetoja. Tämä on kova laji, että voittaminen ei ole koskaan helppoa.”

Valmentaja-omistaja arveli, että urallaan 76 kertaa kisannut ja kahdeksan kertaa voittanut BWT Crusader on alkanut luottaa omiin kykyihinsä.

”Mitään ei olla muutettu hevosen kanssa. Se on viimeiset viisi juoksua tehnyt hyviä. Kai hevosella on itseluottamus noussut omaan tekemiseen samalla kun on tullut onnistumisia. Pitää nyt nauttia näistä hyvistä onnistumisista, kun niitä huonojakin päiviä tulee sitten ihan varmasti.”

Seitsemänvuotiaan BWT Crusaderin edellinen täysosuma oli viime vuoden tammikuulta. Silloin se kisasi ensimmäisen starttinsa Mika Yli-Kivistön treenistä ja osaomistuksesta. Lohtajan Ravitalli Oy:n kasvattama BWT Crusader siirtyi Ravitalli Yli-Kivistö Oy:n omistukseen kesällä.

”Meillä oli pieni kimppa aluksi, mutta se vetäytyi siitä pois syystä tai toisesta. Ostettiin hevonen sitten itsellemme kokonaan”, Mika Yli-Kivistö valaisi.

BWT Crusaderin ja Mika Yli-Kivistön yhteinen vuosi on ollut vaihteleva, kuten ravureiden kanssa yleensäkin on tapana.

”On ollut ylä- ja alamäkeä. Kesällä sillä on varmaan jonkinlaista allergiaa, kun se ei ole silloin terävimmillään. Syksyllä oli muutama huono startti, jonka jälkeen hevosta hoidettiin ja pidettiin pieni huoltotauko. Sen jälkeen pyörä onkin pyörinyt sitten.”

BWT Crusaderista löytyy kilpahevoselle tärkeä ominaisuus.

”Tuo on silleen hyvä hevonen, että se tulee loppua aina sen mitä pystyy. Meillä ollessaan se ei ole koskaan heittänyt pyyhettä kehään, vaan on aina tullut maaliin vauhtinsa pitäen. Tästä vuodesta on jäänyt hyvä maku, kun se on rehellinen kilpahevonen.”

Mika Yli-Kivistön tallissa on mainitun voittajan lisäksi kuusi muuta hevosta. Uusille tulijoille olisi pilttuut jo valmiina.

”Yksi on tyttären ratsu, mutta muut ovat ravihevosia kaikki. Perustreenissä on meillä loput hevoset. Ne olivat loppukesästä vähän huonoja, joten päätettiin pitää taukoa talvella. Siinä olisi parille kolmelle vielä paikka. Me kahdestaan vaimon kanssa tehdään paljon tätä, joten sen verran pystytään laittelemaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi