Jeroen Van Craen ajoi valmentamansa BWT Dangerin voittoon Riihimäellä.
Jeroen Van Craen ajoi valmentamansa BWT Dangerin voittoon Riihimäellä.Kuva: Juhani Länsiluoto

BWT Danger palasi voittokantaan - ”Sehän oli tosi hieno esitys”

Jeroen Van Craenin valmentama ja ohjastama ruuna hallitsi vaivattomasti keulasoololla.

Riihimäen sunnuntairavien T5-pelin avasi lämminveristen 2100 metrin tasoitusajo, jossa suosikiksi oli luotettu 20 metrin takamatkalta lähtenyt William Birdland. Paalulta startannut BWT Danger valtasi keulapaikan itselleen heti kiihdytyksessä ja sai vetää avauskierroksen varsin maltillisesti. Avauspuolikas mentiin ainoastaan 20,5, eikä kierroksen väliaikakaan ollut kuin 19,5.

Kolmannelle puolikkaalle vauhti kiihtyi selvästi, kun tempo kiristyi 11-vauhtiseksi. BWT Danger paineli keulapaikalla hyvävoimaisena, eikä rinnalla puurtanut William Birdland pystynyt ohittamaan johtohevosta. Niinpä Jeroen Van Craenin valmennettava nappasi kauden toisen voittonsa, joka irtosi ajalla 15,4ke.

”Se oli kiva, että saatiin mennä alku rauhassa”, Van Craen kertoi radan voittajahaastattelussa. ”BWT Danger on nopea hevonen, varsinkin kun ensimmäinen kierros mennään maltilla. Ja etenkin keulasta se on hyvä.”

Voiton ohjastanut treenari kertoi, että oman hevosen kupeella ravannut William Birdland huolestutti loppumatkasta.

”Takasuoralla vähän pelkäsin, siinä mentiin aika rinta rinnan. Loppukurvissa se väsyi, ja oma hevonen jaksoi mennä hyvin.”

Kuusivuotiaan ruunan omistaa Team Zorro, jonka kimpanvetäjä Mika Sohlberg osasi odotella jo etukäteen menestystä sunnuntain kisasta.

”Sehän oli tosi hieno esitys. ’Jere’ on saanut hevosen huippukuntoon. Lyhyt starttiväli näytti auttavan myös selvästi. Tosi tyytyväisiä ollaan tietysti”, puhelimitse tavoitettu Sohlberg iloitsi. ”Tänään juteltiin Jeren kanssa. Hän sanoi, että keulaan ajetaan ja siitä koitetaan. Hevosella on ollut pieniä juttuja, että oletimme sen parantavan vielä keskiviikosta. Jerellä oli selvät sävelet tänään.”

Noin 20-henkisen kimpan edustajana toimiva Sohlberg iloitsi myös siitä, että valmentaja pääsi itse ajamaan voiton.

”Se on pikkaisen ollut keulariippuvainen, mutta tietysti on ollut mukana myös kovissa lähdöissä. Takaa on tosi vaikea tulla, kun on ollut huonoa tuuria lähtöpaikkojen suhteen.”

Sohlberg arvelee, että BWT Dangerin pitäisi ottaa vielä askel eteenpäin, että menestyksestä voidaan haaveilla jatkossakin.

”En näe kuitenkaan mitään syytä, miksi kehitys ei tästä voisi jatkua. Tietysti pyritään niin pitkälle kuin kehitys kantaa. Jere on tehnyt loistavaa työtä sen kanssa”, Sohlberg kiittelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi