BWT Devil päätti kautensa voitolla - Mäki-Tulokkaalle kaksi Toto5-tolppaa
Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavat nappasivat kaksi Toto5-ykköstä.Kuva Anu Leppänen.

BWT Devil päätti kautensa voitolla - Mäki-Tulokkaalle kaksi Toto5-tolppaa

Kotimaan ravikausi päätettiin Forssan Pilvenmäellä. Yksi päivän Toto5-voittajista oli Tapio Mäki-Tulokkaan BWT Devil.

Toto5-pelin avauskohteena ravattiin enintään 60 000 euroa tienanneiden tammojen 2140 metrin tasoitusajo.

Paalulta avannut Ready Credit lähti vetämään joukkoa kiihtyvällä temmolla Seppo Markkulan ajamana. Suosikki BWT Devil sai 20 metrin takamatkalta hyvän startin Ari Moilasen kipparoimana ja valjakko olikin jo ensimmäisellä takasuoralla saavuttanut paalulta lähteneen kaksikon. Ensimmäinen tuhat mentiin keulahevosen toimesta aikaan 17,5. Vauhti pysyi vielä kolmannella puolikkaallakin tasaisena, kunnes 500 metriä ennen maalia johtavan kannassa juossut Gabriella La Renta lähti luomaan painetta keulahevoselle. Loppusuoran alussa kärkiparin tuntumasta kirimerkin saanut BWT Devil spurttasi Pilvenmäen pitkällä loppusuoralla helposti kauden toiseen voittoonsa 14-vauhtisessa lopetuksessa.

6-vuotiaan tamman voittotulokseksi kirjattiin 15,7/2160 metriä.

"Voitto tuli kyllä tosi kevyesti. Tämä on ollut jo pidemmän aikaa hyvässä kunnossa, mutta juoksut ovat onnistuneet aika huonosti", Ari Moilanen kertoi radan voittajahaastattelussa.

BWT Devilin omistaa Haukiputaalla asuva Martti Kärkkäinen yhdessä vaimonsa Pirjon kanssa.

"Voittoa tänään vähän ennakkoon odottelinkin. Hevonen on ihan hyvässä kunnossa ja sillä onkin tähdätty nyt tammi-helmikuun Toto75-lähtöihin", puhelimitse tavoitettu Martti Kärkkäinen sanoo.

Kärkkäinen summaa BWT Devilin kautta kaksijakoiseksi.

"Suoritukset ovat hieman ailahdelleet ja pikku vaikeuksiakin on ollut. Nyt kuitenkin palaset vaikuttaisi olevan kohdallaan ja se varmaan menestyykin, jos parhaalla tasolla suorittaa."

BWT Devil tuli Kärkkäisten omistukseen Ypäjän huutokaupasta.

"Annoin Mäki-Tulokkaalle tehtävän valkata kolme hevosta huutokaupasta ja tämä tamma jäi lopulta minulle", Kärkkäinen taustoittaa.

Hevosen kevättalven suoritukset näyttävät, miten pitkään tamman kilpaura jatkuu.

"Täytyy nyt katsoa, miten se suorittaa kevätkauden kisoissaan ja sitten päättää, astutetaanko se jo tulevana kesänä vaiko vasta seuraavana. Varsan haluaisin BWT Devilillä teettää itselleni. Se on kuitenkin hyvärakenteinen iso tamma ja sukukin on ihan kätevä", Kärkkäinen pohtii.

Kärkkäinen kertoo olevansa lähes koko ikänsä olleen kiinnostunut hevosista.

"Kotona meillä oli aina hevosia. Nuorempana omistinkin ravureita, mutta sitten tuli lapset, joihin tuli panostaa ja hevostenomistaminen jäi. Sitten 50-vuotiaana totesin vaimolle, että ruvetaas nyt harrastaa hevosia uudelleen. Raveja olen kuitenkin seurannut läpi elämäni."

Tällä hetkellä Kärkkäisten omistuksessa on BWT Devilin lisäksi sen vuosikas pikkuveli BWT Joker.

Tämänpäiväisen voiton juhlinta tapahtuu vuoden vaihtumisen juhlinnan yhteydessä.

"Naapureita tulee meille kohta kylään, joten juodaan kahvit ja ruvetaan sitten odottelemaan vuoden vaihtumista", Kärkkäinen kertoo.

Mäki-Tulokkaalle päivän toisen Toto5-tolpan toi Ray Boy, jonka Sami Nummi ohjasti ykköseksi. Voitto oli Nummelle ohjastajana kauden ensimmäinen.

Kari Rosimo löysi Kemppelin kanssa suotuisat ajolinjat, joista hevonen kiitti kirimällä loppusuoralla kauden toiseen voittoonsa.

Zumuman tavoitteli neljännessä Toto5-kohteessa kauden 17. voittoa, jolla se olisi kruunattu vuoden voittokkaimmaksi hevoseksi. Se vetikin pitkään lähtöä, mutta loppusuoralla joutui taipumaan Hadeksen kirittyä nappireissun päätteeksi ykköseksi. Ilona Mäkisen valmennettavan ohjastuksesta vastasi Olli-Pekka Holopainen.

Näin ollen Kimmo Aholan omistama ja valmentama Redemption kruunataan 17 voitolla vuoden voitokkaimmaksi ravihevoseksi.

Ravivuoden viimeinen voittaja oli päivän päätöskohdetta keulapaikalta läpimatkan hallinnut Ypäjä Oriente, jolla Ari Moilanen ohjasti ravien toisen voittonsa. Ypäjä Orientea valmentaa Aripekka Pakkanen.

Päivän muut voittajat olivat Jokirannan Jussi/Jyrki Filatoff, Heavy Secret/Anssi Nurminen ja Varma-Konsti/Pasi Peltonen.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 3 BWT Devil, 51,76 %, 1,78 €

Toto5-2: 9 Ray Boy, 24,47 %, 3,60 €

Toto5-3: 1 Kemppeli, 4,38 %, 58,94 €

Toto5-4: 2 Hades, 3,49 %, 1009,93 €

Toto5-5: 5 Ypäjä Oriente, 33,21 %, 1767,38 €

Vaihto: 43 504,88 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi