BWT Divine oli kirissään pitelemätön.
BWT Divine oli kirissään pitelemätön.Kuva: Pekka Salonen

BWT Divinelle ensimmäinen täysosuma sitten Villinmiehen Tammakilvan

Kaisa Toivosen valmentama BWT Divine ylsi pitkän voitottoman aikajakson jälkeen täysosumaan, kun tamma kiri keskiviikkona Vermossa herkästi parhaaksi.

Esa Holopainen ohjasti Let's Take A Selfietä aktiivisesti. Sisäradalta lähtenyt valjakko lähti rivakasti matkaan, eikä antanut muille palaa ohitukseen. Suursuosikiksi pelattu Southwind Hydro jäi taivaltamaan toiselle radalle ilman selkää. Olli Koivusen kisa BWT Divinen kanssa lähti liikkeelle halutusti, kun kaksikko sai 3. ulkona Dream Girlin ja Tapio Perttusen selän eteensä.

Avauskierros kellotettiin 11,9-vauhtiseksi, ja sen myötä kaikki saivat lyhyessä ryhmässä mahdollisuuden. Southwind Hydro antautui kärkihevosista ensimmäisenä. Let's Take A Selfie ei sekään jaksanut puristaa aivan maaliin saakka, ja parhaiten tultiin ulkoa. Dream Girl veti BWT Divinen perässään voittotaistoon, eikä jälkimmäisellä ollut mitään vaikeuksia leiskauttaa parhaaksi.

”Aika selvät sävelet oli paperilla, että tähdätään Tapion selkään. Oletin, että Seppo pääsee keulapaikalle, mutta paremmin sopi meille, että se joutui raskaat työt tekemään johtavan rinnalla, ja meillä meni juoksu täydellisesti”, Olli Koivunen puheli.

Valmentaja Kaisa Toivonen kuulosti lähdön jälkeen huojentuneelta, kun BWT Divine ylsi voittoon.

”Tänään näytti helpolle, mutta vaikeaa on ollut, kun tamma voitti edellisen kerran silloin, kun voitti Villinmiehen Tammakilvan”, Kaisa Toivonen muisteli.

BWT Divine ansaitsi vuonna 2019 peräti 77 200 euroa, mutta viime kaudella ”vain” vajaat 21 000 tuhatta.

”Teki se viime vuonna hyviäkin startteja, mutta vaikea vuosi se oli. Vähän vielä tänäkin vuonna on ollut sellaista, että ei tiennyt mitä tehdä ja mitä jättää tekemättä.”

Seppo Härkösen omistama BWT Divine sivusi ennätystään 11,9aly, mutta taustavoimilla on kiikarissa vieläkin kovempi tulos ensi viikolla.

”Eiköhän se Mikkelissä juokse seuraavaksi. Ennätysparannus on vähän ajatuksena siinä, kun sen tehtävänä on kuitenkin olla jatkossa siitostammana. Menihän se nytkin kovaa, mutta hienoa olisi, jos vieläkin kovempaa pääsisi. Kova lähtöhän siitä tulee, mutta elellään päivä kerrallaan sitä kohti.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi