Caijuksen valmistautuminen kesän koitoksiin otti takapakkia.
Caijuksen valmistautuminen kesän koitoksiin otti takapakkia.Kuva: Anu Leppänen

Caijukselta jää Nordic King väliin – ”Ei onneksi mitään vakavaa”

Mika Mäkelän valmennettava loukkasi jalkaansa, jonka vuoksi se ei kilpaile lauantaina 50 000 euron ykköspalkinnosta.

Toissa vuoden kuninkuuskilvassa kolmanneksi sijoittuneen Caijuksen oli määrä startata lauantain suurkilpailuun kuutosradalta, mutta valmentaja Mäkelä joutui jättämään oriin pois. Taustalla on lievä vamma toisessa takajalassa.

”Ei onneksi mitään vakavaa. Se on johonkin raapaissut sitä, jonka seurauksena siihen on tullut ”imppari” (imusuonitulehdus). Sen takia jouduttiin antamaan lääkettä, eikä varoaikojen vuoksi voida kilpailla Härmässä”, valmentajan puoliso Mirka Lehtinen kertoo.

”Maanantaiaamuna Caijus kävi vielä pukilla hyppäämässä, mutta ainakin silloin kaikki oli vielä hyvin. Se huomattiin maanantai-iltapäivänä. Nyt turvotus on laskenut jo oikein hyvin. Toivottavasti pääsemme jatkamaan kautta pian, nyt ainakin näyttää siltä.”

Kauden pikainen jatkaminen on toiveissa myös lähestyvää kuninkuuskilpaa ajatellen. Caijuksen viime kuukaudet ovat sujuneet kilpailujen osalta katkonaisesti, sillä maaliskuun jälkeen ori on kilpaillut vain kahdesti. Vajaat kaksi viikkoa sitten se palasi reilun kahden kuukauden mittaiselta tauolta, kun sijoittui Suur-Hollola-ajon karsinnoissa seitsemänneksi. Tältä vuodelta Caijuksella on kasassa yksi voitto, joka tuli vuoden ensimmäisessä startissa.

”Kaikki on tosi auki kuninkuusravien suhteen, kun se sairasteli aika kovin noita hengitystieinfektioita keväällä. Onko se tarpeeksi hyvässä kunnossa, sen aika näyttää. Eihän kuninkuusraveihin ole enää pitkä aika.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi