Niko Jokela ei ole hävinnyt Caldera Amourin kanssa koskaan.
Niko Jokela ei ole hävinnyt Caldera Amourin kanssa koskaan.Kuva: Kirsi Kantokoski

Caldera Amourin jymy-yllätys aloitti tapaninpäivän ravirivin

Niko Jokelan ohjastama Caldera Amour lopetti Open Stretch –kaistaa pitkin parhaaksi Jyväskylän Toto65-avauskohteessa. Ravien aikana varmistui, että Santtu Raitala voitti ohjastajaliigan tänä vuonna ensimmäistä kertaa urallaan.

Toto65-1: Jo kiihdytysvaiheen jälkeen oli selvää, että yllätys on lähellä tapahtua, sillä kuumimmat pelihevoset ottivat juoksupaikat porukan perältä, josta oli vaikea ehtiä voittomatsiin.

Henri Bollströmin ohjastama Little Boy Away sai vetää keulassa avauslenkin rauhallisesti 19,5-lukemiin. 4-vuotias ruuna taistelikin voitosta loppuun saakka, muttei aivan pystynyt vastaamaan sisärataa kirineelle Caldera Amourille.

”Lähtöpaikka oli ulkona ja vastus kova, joten en ihan voittoon uskonut”, Caldera Amouria toisen kerran ajanut Niko Jokela myönsi. ”Suoran puolivälissä tuntui, että mennään Henkan hevosesta ohi, mutta viivalla oli tosi tiukkaa. Vähän sellainen kutina oli, että toiseksi jäätiin, mutta hyvä näin.”

Caldera Amour yllätti myös viime startissaan Killerillä, mutta siitä huolimatta sen peliosuus pääpelimuodossa oli mitätön 0,69 prosenttia. Kokkolalainen Ismo Tuoreniemi valmentaa, omistaa ja on kasvattanut voittajan. Voittoaika täydellä matkalla oli 18,3a.

Oxhouse Forty-Four puristi toiselta ilman vetoapua pronssille. Suosikki Quick Diablo kiri loppua parhaiten, mutta matka loppui sen osalta kesken.

Toto65-2: Vihreänuttuiset ohjastajat jatkoivat pelikansan järkyttämistä. Tällä kertaa voittovuorossa oli Ari Moilasen ajokki Venlan Vekkuli, joka oli avauslähdön tavoin alle prosentin kannatuksen kerännyt voittaja.

Venlan Vekkuli johti alkumatkan, kunnes lähtöön lyhyesti laukannut suursuosikki Teppana leiskautti kolmannen kautta edelle.

Pakka oli hyvin kasassa vielä lopussa, ja maalisuoraa tultaessa Teppanan ravi hukkui kohtalokkaasti. Venlan Vekkuli peri tällöin kärkipaikan, josta voitti selvällä erolla toiseksi tulleeseen Aika-Sisuun.

"Hevosen vakiokuski Kynnäksen Seppo soitti ja kertoi mitä mieltä oli hevosesta. Paikkansa pitivät mitä sanoi. Venlan Vekkuli on nopea ja ravivarma, mutta viimeinen 100-150 metriä ollut työlästä. Hän epäili, että hyvällä juoksulla ei yllätys, jos kärkipäässä ollaan. Hevonen oli hyävntuntuinen ja lähti hyvin open stretchiä. En tiedä miten olisi käynyt jos Teppana olisi ravannut, mutta olisi haastettu ainakin", Ari Moilanen selosti.

Ari Moilanen ajoi ensimmäistä kertaa Sari Tunnisen valmentamaa 10-vuotiasta, jolle voitto oli kauden ensimmäinen, mutta uralla jo 13.

Toto65-3: Pikkutauon jälkeen toisen kerran kisannut Personal Trainer oli pysäyttämätön kolmoskohteessa.

Suosikki Santo Grial pääsi suosiolla keulaan ohi sinne ensin kiihdyttäneen Curakaon. Juha Utala aloitti Personal Trainerin kanssa 3. ulkona, mutta kierrätti valmennettavansa etusuoralla johtavan rinnalla.

Santo Grial tappeli hyvin Personal Traineria vastaan, mutta se vyöryi lopulta hallittuun voittoon kolmossuosikkina.

"Pikkuhilkaa vauhti hiljeni, ja tämä on vauhtikestävä poika, joka tykkää kun tasaista mennään. Sen kanssa ei tarvitse ottaa välttämättä välillä vauhtia pois", Juha Utala kertoi voitokkaasta suojatistaan.

Personal Trainerin vuoden seitsemäs ja uran 15. ykköstila tuli 2140 metrillä ajalla 15,9a.

Toto65-4: Viimeksi Vermossa johtavan taakse pussiin jäänyt Glide On Fire sai nyt tilaisuuden, jota ei jättänyt käyttämättä.

Tommi Kylliäisen vahva suojatti Glide On Fire matkasi toisella ilman vetoapua, josta runttasi ohi keulan Capercaillie Cockin jo päätöspuolikkaan alussa. Iikka Nurmosen ajokki Rowhill's Killer pyrki lopussa haastamaan, mutta Glide On Fire vei 2140 metrin kisan oikein hallitusti voittoajalla 16,1a.

"Silloin kun hevonen tuli, katsoin että onpa sekava taulu. Heti kun kävin sillä ajamassa, teki hyvän vaikutuksen ja oli heti hyväntuntuinen hevonen, jolla en sen jälkeen ole kotona sillä ajanutkaan. Glide On Fire hyvin jaksaa mennä, käyttäytyminen kun pysyy hyvänä, silloin pystyy menestymään", Tommi Kylliäinen näki.

Suosikki Indyana Joness laukkasi 1. kaarteessa.

Toto65-5: V.H. Suvittaren muistoajossa kisasivat ykköstason kylmäveritammat, ja Antti Ala-Rantalan suojatin Tutun Impin vankka loppuveto oli muille liikaa.

Vuvuzela pääsi 1. takasuoralla etenemään keulaan, jossa piti tahdin 26-lukemissa. Ari Moilasen ajokki tuli hyvin loppuun asti, muttei pystynyt vastaamaan, kun Tutun Impi rymisteli lopussa rinnalle ja ohi. Antti Ala-Rantalalle 6000 euron arvoinen ykköstila maistui.

"Mahtava fiilis, tuli uusi joulu! Reipas alku oli, ja rata ei sovi kun tarvitsee kunnon pidon. Takasuoralla oli pakko heittää neljännelle. Suoran alussa ajattelin, että itse jos en muni, niin tamma voittaa", Ala-Rantala kertoi.

Tutun Impi pisteli 2140 metriä voittoaikaan 27,8a. Kolmanneksi pelatuimman tamman voiton myötä viimeinenkin mukana ollut lappu tippui.

Suosikki Poikolan Neito laukkasi 2. ulkona loppukaarteessa. Naputus rymisteli maalisuoraa vahvasti, mutta laukka tuli.

Toto65-6: Killerjärven kauden päätöslähdöstä tuli hurjan kahden luokkahevosen kiritaisto, jossa Jukka-Pekka Hukkasen treenaama Stonecapes Picasso veti pidemmän korren.

Tommi Kylliäisen ohjastama Stonecapes Picasso nakkasi kasinumerolla keulaan, mutta laski myöhemmin kierroksen pelipankki Better Bossin eteensä. Iikka Nurmosen ajokki sai tehdä mieleisensä juoksun, ja loppua tultiin urku auki Stonecapes Picasson kirittäessä rinnalla. Stonecapes Picasso oli 10,5-vauhtisessa lopetuksessa etevämpi.

"Hevonen ei ollut vieläkään sellainen kuin pystyy olemaan, mutta vähän asiallisempi oli kuin viime keskiviikkona", Tommi Kylliäinen paljasti. "Tämä hevonen on paljon jäykempi kuin joskus ollut, tällä on kykyjä enempään."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi