Callela Ikaros liiteli ylivoimavoittoon Joensuussa – ”Vastoinkäymisiä on ollut”
Callela Ikaros palasi voittokantaan Joensuussa. Siellä ruunaa kuskasi illan aikana neljä täysosumaa ajanut Santtu Raitala.Arkistokuva: Anu Leppänen

Callela Ikaros liiteli ylivoimavoittoon Joensuussa – ”Vastoinkäymisiä on ollut”

Jere Taulion valmentama Callela Ikaros ylsi maanantaina Joensuussa ensimmäistä kertaa parhaaksi sitten viime vuoden derbykarsintojen.

Santtu Raitalan kuskaama Callela Ikaros kilpaili enintään 85 000 euroa radoilta ravanneiden ryhmäajossa. Callela Ikaros oli mukana tulisessa 09,5-vauhtisessa keulakamppailussa, jossa valjakon juoksupaikaksi muodostui lopulta 2. pari ulkona.

Callela Ikaros sai kirikäskyn kolmannen puolikkaan täyttyessä. 5-vuotias eteni loppukurvissa matkan aikana keulaan täräyttäneen Night Hallin rinnalle ja lähti maalisuoralla herkällä tyylillä omille teilleen.

”Callela Ikaroksella on ongelmia ollut, mutta on tiedetty, että se on hirmuluokkainen hevonen. Yhden talven kun saisi treenata, ettei mitään loukkaantumista tulisi, voisi siitä tulla vaikka kuinka hyvä”, valmentaja Jere Taulio toivoi radan haastattelussa.

Callela Ikaros ravasi ennätyksensä 14,0ake.

”Pitkän tauon jälkeen oli oikein mukava onnistua, kun vastoinkäymisiä on ollut”, Callela Ikaroksen omistaja Joona Laakkonen kertoi. ”Huvitti, että oli varusteita laitettu kuin olisi isompaankin kisaan osallistuttu. Rata oli niin hyvä, että Jere pääsi testailemaan.”

Hannu Nivolan kasvattama Callela Ikaros aloitti kautensa vasta heinäkuussa etujalan murtuman takia. Se oli suoraan tauolta Joensuussa 75-lähdössä kolmas, muttei ollut muuten menestynyt tänä vuonna ennen Joensuun maanantai-iltaa kummoisesti. Kajaanin edelliskisan suoritus oli hevoselta sanalla sanoen heikko.

”Hevonen käytettiin Kajaanin jälkeen verikokeissa, nesteytettiin ja ruokittiin hyvin. Oli viitteitä, että hevonen oli välillä päässyt aika kuivaksi Jeren mukaan. Annettiin hevosen rauhassa levätä, joka teki ilmeisesti hyvää.”

Joona Laakkonen suhtautuu kriteriumnelosen tulevaisuuteen varovaisen toiveikkaana.

”Rauhassa mietitään, että millaisilla kisaväleillä mennään jatkossa hevosta seuraten. Odotettiin, että hevonen ottaa steppejä viisivuotiskaudella. Vielä sellaista maltillista kehitystä toivotaan, ja nythän tuossa pieni ennätysparannus tuli. Toivotaan, että suunta on maltillisesti ylöspäin.”

Kontiolahdella asuvan Joona Laakkosen omistuksessa on toinenkin ravuri – 2-vuotias starttaamaton Stonecapes Vincens.

”Siitä tulee sellainen oikein iso jytkäle. Se on ruunattu ihan vastikään, joten siitä se toipuu. Varsa karsinassa temmeltää, ja hyvällä ruoalla mennään nyt jonkin aikaa. Treenauskin on tauolla, kun sen kasvuvauhti on niin hurjaa. Ei tiedä yhtään, että mitä sen kanssa on jatkossa luvassa, mutta selvästikin myöhemmin startattava hevonen on kyseessä.”

Hevonen pääsi irti

Seitsemännen lähdön hakaustilanteessa Ceylon Dream pääsi irti, ja lähtö keskeytettiin. Tamman ohjastaja Helina Pohjola tippui radan pintaan. Ceylon Dream saatiin verrattain nopeasti kiinni. Rytäkän toinen osapuoli Minnie Windcape Esko Majala osallistui uusittuun lähtöyritykseen normaalisti.

Helina Pohjolan piti kilpailla yhdeksännessä lähdössä Carmela Frontlinen kanssa, mutta hän suuntasi Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystykseen. Hevosurheilu ei tavoittanut maanantai-iltana Pohjolaa kommentoimaan vointiaan, mutta lehden aikaisemmin illalla saamien tietojen mukaan Pohjolan tilanne ei ole vakava.

Tuomaristo langetti Helina Pohjolalle ajokiellon ajalle 25.10.2021 – 7.11.2021 ja 54 euron sakon sääntöjen vastaisesta kaista-ajosta, jonka tuomaristo katsoi vakavaksi rikkeeksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi