Callela Lincoln ei ollut oma itsensä viimeistelyissä, joten se jää pois lauantain 75-lähdöstä.
Callela Lincoln ei ollut oma itsensä viimeistelyissä, joten se jää pois lauantain 75-lähdöstä.Kuva: Anu Leppänen

Callela Lincoln jää pois Ylivieskasta – ”Jotain pientä puuttui, vaikka intoa oli mennä”

Oriin oli tarkoitus startata lauantain 75-kierroksella, mutta viimeistelyt eivät sujuneet valmentajan toivomalla tavalla.

Callela Lincoln olisi ollut yksi voittajakandidaateista enintään 60 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2600 metrin ryhmäajossa. Valmentaja Heikki Korhonen päätti kuitenkin jättää hevosen pois viikonlopun kisasta, kun se ei tuntunut viimeistelyissä olevan parhaimmillaan.

”Se ei ollut omaan käteeni sen tuntuinen kuin pitäisi. Jotain pientä puuttui, vaikka intoa oli mennä”, Korhonen kertoo. ”Se oli viikolla hyvä hiitissä, mutta en tiedä, onko se sitten tarhassa tai jossain kolhinut itseään. Ulkoisesti ei näy mitään, ja hevonen ravaa kohtalaisesti, mutta reippaammassa vauhdissa se menee vähän toisohjaiseksi.”

Vaakakupissa painoi myös viimekertainen esitys reilun kuukauden takaa. Silloin Callela Lincoln taipui Suur-Hollola-ajon välierässä johtavan rinnalta viimeiseksi.

”Jos ajetaan 75-lähtöjä, en ilkeä viedä kenellekään ajettavaksi hevosia, jotka eivät ole sataprosenttisia. Eikä kehtaa ainakaan toista kertaa peräkkäin flopata.”

Vaikka Callela Lincolnin tilanne tuo omat murheensa, kirkastuu Korhosen ääni, kun puhe kääntyy maanantaina Oulu Express –karsinnassa finaalipaikkaa tavoittelevaan MAS Felipeen.

”Hiittiä ajoin sillä perjantaiaamuna. En viitsi edes sanoa, miltä se tuntuu”, Korhonen sanoo, kunnes tarkentaa tuntuman olevan positiivinen.

”Vähän teen muutoksia sen varusteisiin. Voi olla, että vähän lappuja laitetaan. Sillä on myös ollut korvat kiinni koko ajan, niin katsotaan, miten niiden kanssa tehdään. Jos hevonen tekee totta, sen pitäisi olla karsinnassa totohevosia.”

Tallissa valmentautuu myös useampi nuori hevonen. Niistä mielenkiintoisin on Korhosen valmennuksessa huiman uran tehneen ja reilusti yli 800 000 euroa tienanneen Venicen ensimmäinen jälkeläinen. Massimo Hoistiksi nimetty ori on ehtinyt kahden vuoden ikään, eikä vauhtia treenarin mukaan puutu.

”Kaikki nuoret hevoset menevät hyvin, jokainen menee ainakin 25-vauhtia. Massimo Hoist vie muita mennessään, mutta aika näyttää, miten ne alkavat mennä ja kestävät meidän hurjaa treeniä”, Korhonen päättää naureskellen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi