Callela Lisbethiä ei enää nähdä kilpa-areenoilla.
Callela Lisbethiä ei enää nähdä kilpa-areenoilla.Kuva: Anu Leppänen

Callela Lisbethin kilpaura on ohi – ”Oli alusta loppuun asti huipulla”

Koko uransa Markku Niemisen valmennuksessa kilpaillut 6-vuotias tamma siirtyy siitokseen.

Muun muassa kaksi- ja kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunut vuosina 2016 ja 2017 voittanut Callela Lisbeth ei enää palaa kilparadoille. 6-vuotias tamma ehti tehdä vakuuttavaa tulosta kaikilla neljällä kilpailukaudellaan, mutta jalkavamma sai kolmihenkisen omistajaporukan tekemään päätöksen kilpauran lopettamisesta.

”Kesäkuussa siltä leikattiin nuljuluu. Se onnistui hyvin, ja tamma toipui hyvin, mutta nyt samaan jalkaan tuli uusi kolhu, joka olisi vaatinut tähystysoperaation”, osaomistaja Jukka Niskanen taustoittaa päätöksen syitä. ”Omistajien kanssa mietimme asiaa tarkkaan, ja sitten päädyimme siihen, että Callela Lisbethillä on varmasti niin paljon annettavaa siitoksessa, että haluamme löytää sille uuden hyvän tallin, missä osataan kasvattaa hevosia.”

252 088 euroa tienannut tamma on Quite Easyn ja loistavana periyttäjänä tunnetun Louise Småbon jälkeläinen. Callela Lisbethin ennätykseksi jäi 11,0aly.

”Nyt etsimme sille uutta omistajaa. Ruotsin suuntaan on ollut jo joitain virityksiä”, Niskanen paljastaa.

Omistajilleen Callela Lisbeth tuotti monta ikimuistoista hetkeä. Niskasen lisäksi tamman omistavat Mika Matturi ja Jukka Huttunen.

”Teki kolme hyvää kautta, ja oli sellainen elämän hevonen, ettei varmasti toista samanlaista satu”, Niskanen sanoo. ”Oli alusta loppuun asti huipulla. Mahtavia elämyksiä saimme.”

Callela Lisbethin ura käsitti 58 starttia, joista se voitti yhdeksän. Yhtä monesti tamma oli myös toinen ja kolmas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi