Jarmo Saarela toimii Capon luottokuskina. Hän hoiti ohjastajan pestiä myös sunnuntain kisassa.
Jarmo Saarela toimii Capon luottokuskina. Hän hoiti ohjastajan pestiä myös sunnuntain kisassa.Kuva: Anu Leppänen

Capo palasi voittoisasti Lappeenrannassa - "Aika näyttää, miten paljon se pystyy vielä parantamaan"

Talvella komean menestysputken kasannut 5-vuotias ruuna palasi sunnuntaina yli neljän kuukauden tauolta ja ylsi heti ykköseksi.

Erkki Tullan valmennettavaa ohjasti Jarmo Saarela, joka oli paussista huolimatta liikkeellä päättäväisellä taktiikalla. Poisjääntien myötä Capon lähtörata oli muuttunut pari rataa sisemmäs, ja valjakko pääsi matkaan viitosradalta.

Adrienne’s Ami kiihtyi hyvin sisimmältä radalta, mutta ensimmäisessä kaarteessa Capo syöksyi johtopaikalle.  Tullan valmennettava ei luopunut enää paikastaan, vaan veti keulasta vakuuttavaan tyyliin maaliin saakka. Voitto irtosi ajalla 16,0ake.

”Tietysti jäi ihan hyvä kuva. Kuskin kanssa ei kauheasti juteltu, muutama sana vain. Mutta ei hän hevosta moittinutkaan, joten eiköhän se ihan hyvä ollut”, Capon nelihenkiseen omistajakimppaan kuuluva Tulla summasi paluustarttia. ”Ainahan tauko tekee pienen arvoituksen, mutta silti luotin hevoseen, jos ei juoksu mene ihan mönkään. Se on kuitenkin treeneissä tuntunut ihan hyvältä.”

Viime talvena Capo napsi parhaimmillaan viisi voittoa kuudesta startista. Kesällä ruunan meno oli kuitenkin totuttua vaisumpaa, ja valmentaja päätti pitää suojatillaan taukoa. Nyt Capo näytti, että tänäkin talvena siltä on helppo odottaa menestystä.

”Minun on hyvin vaikea verrata hevosen nykykuntoa viime talven vireeseen. Ei se kuitenkaan ole vielä ihan samanlaisessa iskussa, mutta muutaman startin jälkeen uskon sen olevan aika lähellä sitä, jos ei mitään takapakkeja tule. Aika näyttää, miten paljon se pystyy vielä parantamaan.”

Kesän tauon myötä valmentajalla on tavoitteena jatkaa läpi talven säännöllistä kilpailemista suojattinsa kanssa.

”Meillä oli pieniä murheita siinä”, Tulla paljastaa tauon syyksi. ”Jouduimme vähän huoltamaan sitä, ja tuli annettua reilumpi paussi. Sillä olisi voinut aikaisemminkin ajaa kilpaa, mutta oli hyvä talvi takana, niin ei ollut pakko rynnätä heti takaisin radoille.”

Kaikkiaan Capo on kasannut uransa 39 startissa yhdeksän voittoa ja 20 sijoitusta kolmen joukossa. Voittosummakin on ehtinyt kasvaa jo yli 35 000 euroon.

”Se on lunki hevonen, mikä on hyvä piirre. Pikkaisen vaikeampi on ennustaa sen virettä juuri sen takia, että se on niin lunki kotona. Se ei ota paineita, mutta terävöityy starteissa, siitä ominaisuudesta tykkään. Uskon sen kehittyvän vielä, jos vain pysyy terveenä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi