Vaellus tuo Timo Vääräselle riemunhetkiä useammalla rintamalla.
Vaellus tuo Timo Vääräselle riemunhetkiä useammalla rintamalla.Arkistokuva: Pekka Salonen

Carmalt Mustangin kiri oli herkässä – tallikaveri Vaelluksen nimi esillä pitkin iltaa

Kiuruvetisen Timo Vääräsen suojatit menestyivät hienosti Jyväskylän Killerjärven maanantaiajoissa. Carmalt Mustang toi talliin voiton, ja jälkeläisensä nappionnistumista todistanut Vaellus avasi kautensa kolmossijalla.

Santtu Raitalan naruttelema Carmalt Mustang lähti lyhyen matkan ryhmäajoon kymppinumerolla. Carmalt Mustang sai säästää kiriruutinsa loppuun, toisin kuin keulassa ravannut suosikki Sign Of Secret.

Keulahevonen joutui puolustamaan paikkaansa tosissaan viimeisen takasuoran lopussa, kun Hannu Torvinen iski Nemea Facaden kanssa voimalla päälle. Sign Of Secret puolusti paikkansa, mutta kova spurtti näkyi vääjäämättä lopussa.

Ari-Jukka Lehtimäki kannusti suojattinsa Millcape's Devilin terävään kiriin. Valjakko vaikutti maalisuoralla hetken aikaa voittajalta, mutta kun Santtu Raitala sai pujoteltua Carmalt Mustangin vapaalle väylälle, oli 8-vuotiaan loppuveto selvästi rajuin, eikä voiton suhteen tarvinnut jossitella.

”Loppukaarteessa oltiin kärjestä tosi kaukana, mutta näytti tiloja alkavan vääjäämättä tulemaan, ja hevonen oli tosi hyväntuntuinen silloin”, Killerillä neljä voittoa ajanut Santtu Raitala puheli Lauri Hyvösen toimittamassa voittajahaastattelussa. ”Carmalt Mustang kiri oikein tosi vihaisesti. Vähän aikaa tuntui, että vetohuput täytyy vetää, mutta naru katkesi käteen.”

Carmalt Mustang avasi Timo Vääräsen treenistä loppuvuonna 2018. Sen jälkeen se on napannut neljä täysosumaa, peräti kahdeksan kakkossijaa ja kaksi kolmostilaa.

”Välillä sillä oli starttaamattomia pätkiä, kun meillä oli tähän lajiin kuuluvia ongelmia. Nyt sillä ei ole ollut pitkään aikaa ollut alakerrassakaan isompia sanomisia. Hevonen on ollut mukava ja täyttänyt paikkansa talossa hyvin”, Timo Vääränen sanaili Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymän omistamasta voittajasta.

Ellin Sisu rauhallisena

Kylmäveristen kovin sarja ravattiin tasoitusajona viiden kisaajan toimesta. Pelipankki Ellin Sisu haparoi alussa, joka oli sille lopulta hyvä asia, koska se sai juosta kierroksen ajan tauolta palanneen Vaelluksen selässä. Siitä kun Esa Holopainen käänteli Ellin Sisun vapaalle radalle etusuoralla, valjakko heilahti hetkessä kärkeen ohi Tähtisekin, eikä muilla ollut enää voiton suhteen turvan koputtamista.

Timo Vääränen raportoi ennen lähtöä, että toi osaomistamansa ja valmentamansa Vaelluksen kisaan kevyellä laitolla.

”Vaellus oli hyvällä tyylillä alusta asti – lämmityksen eka askelesta startin viimeiseen askeleeseen”, Timo Vääränen iloitsi. ”Se oli ehdottomasti parempi mitä ajattelin, kun toin sen vähän vihreänä radalle, koska näille ei sopivia lähtöjä ole oikein tarjolla, eikä 75-lähdöissä voi aloittaa.”

Vaelluksen nimi nousi esille jo ravien ensimmäisen lähdön yhteydessä, kun suomenhevosliiton kannustuslähtö päättyi Aimo Vuorisalon valmentaman Tulipiirton voittoon, jonka isäorin nimen kohdalla paistaa Vaellus.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi