Kenneth Danielsen oli perjantai-illan tuplavoittaja.
Kenneth Danielsen oli perjantai-illan tuplavoittaja.Kuva: Anu Leppänen

Cavalier Brodde katkaisi pitkän voitottoman jaksonsa - "Nostan hattua valmentajalle"

Kenneth Danielsenin talliin tuli peräti kaksi Toto5-voittoa Porin perjantairaveista.

Kenneth Danielsenin valmennuksesta kolmannen kerran startannut Cavalier Brodde katkaisi Toto5-pelin avauksessa pitkän voitottoman jaksonsa. Aiemmat kaksi starttia olivat päättyneet hylkäykseen, mutta nyt vuorossa oli kauden ensimmäinen ykkössija. Poisjäännin myötä radalta kaksi liikkeelle lähtenyt Real Red puolusti alussa kärkipaikan rinnalta reippaasti avanneelta Questionmark Meeltä. Questionmark Me laskeutui ensimmäisessä kaarteessa keulahevosen kantaan ja näin Hannu Torvisen ohjastamalle Cavalier Broddelle jäi paikka toisella ilman vetoapua. 11,0-vauhtisen avauksen jälkeen vauhti rauhoittui merkittävästi, kun kierros mentiin aikaan 15,0. 8-vuotias Muscle Hillin poika lipui lopulta varmaan voittoon 11,5-vauhtisessa lopetuksessa. Voittotulos mailin matkalla oli 13,6.

”Meno näytti tänään todella hienolta. Olen oikein tyytyväinen ja nostan hattua valmentajalle, että on kyllä tehnyt hienon työn”, Cavalier Brodden osaomistaja Kai Kumanto iloitsi.

Viimeksi joulukuussa 2019 voittanut ruuna kilpaili Suomessa aiemmin Iikka Nurmosen ja Juho Ihamuotilan valmennuksessa, kunnes siirtyi Ruotsiin Katja Melkon valmennukseen. Viime vuoden heinäkuussa hevonen vaihtui Rokuli-Tallin omistukseen ja muutti Turkuun Kai Kumannon talliin. Tammikuussa Cavalier Brodden treenariksi vaihtui Kenneth Danielsen.

”Mä asun Metsämäessä raviradan kupeessa ja se ei vain sopinut näihin paikkoihin. Kenneth on mun tosi hyvä kaveri ja tiedän Kennethin valmennustavat, joten päätettiin kokeilla tämmöistä. Annoin täysin vapaat kädet hänelle hevosen kanssa ja hienosti on mennyt. Se olisi ollut jo viimeksi tuloillaan, mutta kävi vähän hassusti, ja se lähti laukalle”, Kumanto kertoo.

Hän itse on pitkänlinjan hevosmies, mutta Cavalier Brodden eli Kalevin kaksi muuta omistajaa on raviurheilun vasta-alkajaa. Hevosella on kova kapasiteetti, mutta jatkoon suhtaudutaan maltilla.

”Varmaan me jatketaan tästä aika matalalla profiililla, mutta kykyjä tällä kyllä riittää. Kenneth kuitenkin saa vapaasti päättää missä seuraavaksi ajetaan ja ilmoitella, miten tykkää. Mulla on sellainen periaate, että kun vien hevosen jollekin reeniin, niin en soittele tai kysele.”

Danielsenin päivän täydensi päätöskohteessa toisen valmennettavan New Sensationin kirivoitto 3. ulkoa. Toisessa kohteessa Mervi Mäkelän valmentama Magic Monroe kiri 3. ulkoa 13,5-vauhtisessa lopetuksessa ykköseksi Antti Teivaisen kannustamana. Speedy Scion/Jukka Torvinen matkusti 2. ulkona, kunnes viimeisellä takasuoralla leiskautti kärkipaikalle, josta piti muut loppuun saakka takanaan. Hevosta valmentaa Jyrki Sojakka. Neljäskohde oli Väreen tallin juhlaa. Emma ohjasti Risto-isän valmentaman Hidalgo Bokon kauden avausvoittoon 4. ulkoa.

Perjantai-iltana Vieremä avasi kesäravikauden. Tuomas Pakkanen ohjasti raveissa kolme voittoa. Voitot toi Matti Nisosen tallin Radetzky, Mikko Väisäsen valmentama Hissun Turbo ja Pakkasen itse valmentama suomenhevonen Buugi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi