Tommi Kylliäisen ohjastama Celebrity Lane kiri voittoon Kouvolassa. Arkistokuva.
Tommi Kylliäisen ohjastama Celebrity Lane kiri voittoon Kouvolassa. Arkistokuva.

Celebrity Lane spurttasi vuoden avausvoittoon - Farzad Boko täydensi Salon tallin menestyksen

Matias Salon tallin molemmat hevoset sijoittuvat kolmen joukkoon T5-pelin avanneessa lämminverikoitoksessa.

T5-1: Right Brolinen poisjäännin myötä 2100 metrin kilpailuun osallistui vain viisi hevosta. Siitä huolimatta alkukiihdytys oli vauhdikas, kun uloimpaa lähtenyt Ida’s Owen singahti keulaan ohi Celebrity Lanen. Vauhti kuitenkin rauhoittui nopeasti, eikä avauspuolikkaan väliaika ollut kuin 14,5.

Celebrity Lanea valmentavalla Matias Salolla oli myös toinenkin treenattava mukana kotiradan kisassa. Alun kolmannessa sisällä matkannut Farzad Boko nousi aikaisessa vaiheessa toisen radan veturiksi.

Viimeisellä takasuoralla Hannu Torvinen alkoi vaatia Farzad Bokon kanssa vauhtia johtavan rinnalla. Ida’s Owen vastasi viimeisen kurvin loppuun saakka, mutta ei pystynyt pitämään Salon valmennettavaa takanaan. Voittoon ei yltänyt myöskään Farzad Boko, vaikka täysosuma Salon talliin tulikin. Maalisuoralla Celebrity Lane löysi nimittäin kiritilaa johtavan takaa, ja spurttasi vuoden ensimmäiseen voittoonsa. Toiseksi kiri toisessa ulkona matkannut Nitro Diablo. Farzad Boko kesti kolmanneksi.

”Kiva, että Celebrity Lane voitti pitkästä aikaa”, Salo iloitsi voittajahaastattelussa. ”Sillä on ollut kesällä pientä taantumaa ja sairastelua, mutta hevonen on nyt ollut tuloillaan. Tuollainen hevonen on kiva olla tallissa. Se on kuitenkin suoritusvarma, vaikka kesälle vähän notkahtikin, on jo monta vuotta pyörinyt kärkiporukoissa.”

Farzad Bokon suoritukseen valmentaja oli myös tyytyväinen.

”Sille nyt sitten jäi tuo paikka. Sillä piti pitää sitten edes jollain tapaa vauhtia, muuten sitä ei olisi ollut varmaan yhtään. Hyvä kolmas näiden vaiheiden jälkeen.”

T5-2: Ohjastajahyvitys-lähdössä rutinoituneemmat kuskit lähtivät 20 metrin takamatkalta jahtaamaan enintään viisi voittoa saavuttaneita kuskeja.

Riia Laine ja Eugene Web oli nopein valjakko neljännellä yrittämällä matkaan päässeen lähdön kiihdytyksessä.

Johtohevonen kuitenkin vaihtui jo ensimmäisellä takasuoralla, kun Tino Paldan ajoi Alfred De Luzen piikkipaikalle. Samaan aikaan 20 metrin takamatkalta lähtenyt Jetman Luxi kiersi perjantaina 60-vuotissyntymäpäivään viettäneen Ilkka Föhrin ohjastamana johtavan rinnalle.

Kärkikaksikko oli muiden edellä myös maalisuoralla. Jetman Luxi antoi hyvän vastuksen, mutta Alfred De Luze piti johdon hallitusti maaliin saakka. Voittoaika oli 17,0ke.

”Lähdönuusinnat ei oikeastaan aiheuttanut murheita, mutta tämä vain lähti niihin ensimmäisiin kovempaa”, Paldan sanoi. ”Olin etukäteen ajatellut ajavani keulasta, ja kun se oli tarjolla, ajattelin kokeilla siitä. Tosi helposti vastaili. Tämä ehkä on vähän sellainen, että jää odottelemaan kavereita. Tosi helposti voitti.”

T5-3: Kylmäveristen 2120 metrin tasoitusajossa tammat starttasivat 20 metrin etumatkalta, eikä mukaan ollut lähtenyt kuin yksi ori tai ruuna.

Alussa ripein oli Noran Pot, joka myös piti keulapaikan hallussaan, kun sitä hamunnut kakkossuosikki Vuaran Velehotar laukkasi ennen ensimmäistä kurvia.

Vesa Vehviläisen valmennettava löysi nopeasti ravisävelen, ja lähti etenemään uudestaan kohti keulapaikkaa. Se ei kuitenkaan ollut tarjolla, sillä Arto Laaksonen oli päättänyt ajaa Noran Potilla piikistä. Hetken aikaa mentiinkin kovaa, eikä vauhti laskenut sen jälkeenkään merkittävästi, sillä kierroksen väliaika oli 28,5.

Kärkikaksikon takana toisessa ulkona vaani ennen sunnuntaita yli puolet uransa 15. startistaan voittanut Riksun Kingi, joka kuitenkin laukkasi viimeisellä takasuoralla. Samoin teki johtavan rinnalta Vuaran Velehotar, jota oli juuri kolmatta rataa pitkin kiertämässä Metsärinteen Valta, joka siirtyi johtoon.

Timo Tuomisen ohjastama ja valmentama tamma kiri loppuun saakka hyvin ja karkasi hetkessä tavoittamattomiin.

”Tällä kertaa voiton ratkaisi se, että tämä meni ravia, ja suosikit laukkasivat”, Tuominen myönsi voittajahaastattelussa. ”Kyllä tällä on vielä kykyjä voittosummaan nähden. Tämä on juoksija.”

T5-4: Mailille yleiseen tapaan lähtökiihdytys oli tuima. Kakkosradalta lähtenyt Magnifique Elise pyrki torjumaan ulkoa kovaa ampaissutta Wilds Diamondia. Esa Holopainen onnistui yrityksessään, ja Jarmo Saarela puolestaan jäi johtavan rinnalle.

Viimeisellä takasuoralla aloitettiin kirit, mutta tilanne vaikutti olevan edelleen johdossa ravanneen Magnifique Elisen hallinnassa, mutta tamma lankesi laukalle viimeisessä kurvissa.

Yhtäkkiä johtavan takana matkanneelle Sergio Leonelle aukesi vapaa rata eteen kuin lahjana. Ohjastaja Antti Ruokonen ei isoisänsä Jorma Ruokosen valmennettavalla aikaillut, vaan lähti välittömästi ajamaan karkuun muulta porukalta.

Sergio Leone ei jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä, vaan nappasi vuoden toisen voittonsa.

”Hyvin lähti liikkeelle, ja oli ajatuksena, että Holopaisen selästä kelpaisi laskea”, voiton ohjastanut Ruokonen kertasi taktiikkaansa. ”Kerrankin meni niin kuin suunnittelin. Vikassa kurvissa aloin miettiä, että sen kerran kun on painetta ohjissa, niin jääkö tässä pussiin. Sitten kävi tuuri, ja Holopaisella laukkasi, sieltä aukesi tilat. Hevonen oli erikoisen pirtsakka maalisuoralla.”

T5-5: Päätöskohteena toimi enintään 19 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajo.

Kolmosradalta startannut Ghaliya Web eteni vaivattomasti johtoon. Lähdön suosikki Turmalin juuttui kiertämään kolmatta koko avauspuolikkaan ajaksi, kunnes pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle. Ensimmäisen kierroksen väliajaksi kellotettiin 16,0.

Heti toisen kierroksen alussa Hannu Torvisen ohjastama Indi Band nousi viidennestä ulkoa kolmannelle radalle. Sen perään liittyi pikkuveli Jukan ohjastama Argenteuil.

Kolmannen radan letka vetikin hyvin, ja kärki oli nopeasti tavoitettu. Parhaiten loppua tuli ulkoradan jonoa vetänyt Indi Band, joka tsemppasi pitkän kirinsä väkevästi loppuun saakka. Torvisen veljekset ohjastivat kaksoisvoiton, kun Argenteuil kiri toiseksi.

”Aika hyvä fiilis, kun tämän kanssa on puolitoista takuttu, ja nyt tuntuu pikkuhiljaa, että hevonen rupeaa olemaan sellainen kuin pitää”, Indi Bandin valmentaja Teemu Kokko sanoi. ”Se on oikeinkin hyvä hevonen, ainakin minä tykkään siitä. Muuten en ehkä olisi sen kanssa katsonutkaan näin pitkään. Se on joka tilanteessa tosi kiva ajaa. Sen tuntuinen hevonen, että jos joskus pääsisi keventämään balanssia, voisi pyörä pyöriä aika hyvin.”

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi