Jani Ruotsalainen ajoi Celeritas Savagea tamman osaamiseen luottaen.
Jani Ruotsalainen ajoi Celeritas Savagea tamman osaamiseen luottaen.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Celeritas Savage todisti kykynsä Lappeessa – T.Rexin muhkeaan voittomäärään lisäys

Lappeenrannan maanantaiajoissa Pieksämäellä asuvan Jukka Peuhkurin vastuuvalmentama Celeritas Savage kierteli väkevästi uransa toiseen ykköstilaan. Illan suurimmat rahat omistajilleen ravasivat Pirttilän Olga ja T.Rex.

Alle 10 001 euroa tienanneiden ryhmäajoon saatiin rivakka matkavauhti, kun kärkipaikan sisäradalta kiihdytyksessä pitänyt kaksikko Downshifter Jorma Tiilikainen puolusti paikkaansa myös 1. takasuoralla, kun Hannu Torvinen eteni Zawarin kanssa vaateliaana rinnalle. Avauskierros viiletettiin vauhdikkaasti 14,0-lukemiin.

Jani Ruotsalaisen naruttelema Celeritas Savage sai hänniltä käskyn kolmannen kiertolaiseksi jo kirilenkin alussa. 5-vuotias tamma liikkui heti huomattavan kovaa kyytiä ja ehti kärkiparin rinnalle jo kolmannen puolikkaan täyttyessä. 400 jäljellä Celeritas Savage vyöryi jo kärkeen ja pakeni ylivoimaykköseen voittotuloksella 15,5a/2100 metriä.

”Se näytti vihdoinkin sen mihin pystyy. Siinä on monenlaista ollut matkan varrella, mutta tänään sen juoksu oli upea. Kolmivuotiskaudella oli jo polviongelmaa. Viime syksynä tuli ilmeisesti polven takia pieni hankosidevamma takajalkaan. Tauon aikana polviongelmat hoidettiin ja hankosidevamma parani hyvin, että nyt se on terve ja näyttää mihin pystyy. Koko ajan on tiedetty, että sillä on lahjoja”, Celeritas Savagen yhdessä Toni Peuhkurin kanssa omistava Ilkka Kuisma kertoi.

Celeritas Savagen on tarkoitus osallistua seuraavaksi ensi viikolla kisattavaan Vermon Tammacupiin.

”Nyt on kaikki näköjään loksahtanut tammalla vähän kuin kohdalleen. Näytti sille, että se voi jatkossakin pärjätä. Tammacupissa on entistäkin tiukempi tehtävä varmasti edessä, mutta tänään se näytti, että sillä on kapasiteettia pitkälle. Se tuli toisen kierroksen niin vauhdikkaasti”, Ilkka Kuisma ihasteli.

Ilkka Kuisma näkee Päivi ja Matti Anttilan kasvattamassa Celeritas Savagessa monia hyviä piirteitä.

”Sillä on hyvä ravi ja kilpailupää. Se on kaikin puolin mukava tamma ja kaunis rakenteeltaan.”

Peto pitelemätön

Fritz Buttenhoffin Malja-ajossa kenttä kääntyi, ja voittomatsi käytiin Callexin ja Pirttilän Olgan välillä. Jälkimmäinen vyöryi Esa Holopaisen kannustamana varmasti 2000 euron arvoiseen ykköstilaa.

Lämminveristen avoimessa kisassa jaettiin peräti 5000 euron ykköspalkinto. Sen arvoisesti kisarupeamastaan suoriutui Hannu Torvisen ajama ikinuori voittokone T.Rex, joka eteni alkurynnistyksen päätteeksi keulapaikalle, josta veti perille ennen vahvasti kirinyttä Maze Runneria. Tapio Mäki-Tulokkaan treenaaman T.Rexin voitto oli 11-vuotiaan uran 53.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi