Ciiran Tähden läpimurtovire jatkui 80 metrin takamatkalta
Harri Voutilaisen ja Niina Roposen kasvattama Ciiran Tähti kuittasi voitostaan 8000 euroa. Ykkössija oli sille kauden kahdeksanteen kilpailuun kolmas. Kuva: Roosa Lindholm.Kuva: Roosa Lindholm.

Ciiran Tähden läpimurtovire jatkui 80 metrin takamatkalta

Suur-Hollola-ajon Tammatähdessä ottelivat 4–7-vuotiaat kylmäveritammat. Nelivuotiaista mukana oli Villihanna, joka sijoittui seitsemänneksi. Voiton vei suomenhevostammojen absoluuttiselle huipulle tänä vuonna räväyttänyt 7-vuotias Ciiran Tähti.

Suur-Hollola-viikonlopun pääpäivän eli sunnuntain toisessa lähdössä Suur-Hollola-ajon tammatähdessä vetotyöt otti perusmatkan yksinäinen Villihanna/Jukka-Pekka Kauhanen. Avoimen tason tammoista Ciiran Tähti/Esa Holopainen starttasi 80 metrin takamatkalta ja 6-vuotias Suven Sametti/Tapio Perttunen peräti 100 metristä. Kauhanen ajoi keulapaikalla kiihtyvällä tempolla (väliajat 32,0/29,0/28,0/23,5), mutta viimeisellä takasuoralla se alkoi taipua. Ciiran Tähti ja Suven Sametti nousivat tasaisen varmasti kohti kärkeä ja irtosivat lopussa voittomatsiin. Ciiran Tähti vastasi varmasti ja voitti ajalla 24,6/2240 metriä. Viisivuotias Suvelan Unelma paransi 1,4 sekuntia ennätystään lukemiin 26,9 ja oli erinomaisella suorituksella kolmas. Voittajan kuski Esa Holopainen oli mielissään hieman erilaisesta 4–7-vuotiaiden lähdöstä.

"Vaikka oli vähän hevosia, tämä oli mielenkiintoinen", Holopainen sanoi voittajahaastattelussa. "Jouduttiin pitkälle takamatkalle, ja sieltä on oma tekemisensä tulla. Läksin ihan varman päällä liikkeellä. Suven Sametin kanssa ollaan oltu kovia kilpakumppaneita monessa lähdössä, ja monesti se on meidät jättänytkin, mutta onneksi meni näin päin. Ciiran Tähti tuli tosi helposti maalisuoran ja korvat jäivät kiinni. Hevonen on menossa oikeaan suuntaan ja tosi hyvällä mallilla."

Ciiran Tähti on tällä hetkellä yksi vahva ehdokas Seinäjoen kuningatarkilpailun mitalikamppailuun. Tamman luottokuski uskoo, että Seppo Suurosen valmentama Ciiran Tähti parantaa vielä.

"Kuten Seppokin on sanonut, sitä ei ole vielä viritelty mihinkään lähtöön. Tämä on nuori hevonen, joka kehittyy varmasti. Erityisesti sen käyttäytyminen ja olemus miellyttää. Ciiran Tähti on hirmu paljon varmistunut ja voimistunut. Hevosessa on paljon hyviä puolia", Holopainen kehui L.M.V. Stable Oy:n omistamaa tammaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi