Tapio Perttusen ajama Club Nord Chip vastaili The Next One US:lle voittoväännössä.
Tapio Perttusen ajama Club Nord Chip vastaili The Next One US:lle voittoväännössä.Kuva: Pekka Salonen

Club Nord Chip murskasi ennätyksensä kymmenvuotiaana – ”Se on hieno hevonen”

Tapio Perttusen ohjastama Club Nord Chip löi nuoremmat kilpakumppaninsa Vermon lyhyen matkan kisassa. Samalla syntyi tamman uusi komea ennätys 12,0aly.

Suosikkikaksikko Orvar Iver Truedream A.F. iski tiukasti yhteen jo kiihdytyksessä. Ensin kerrottu piti sisäradalta keulapaikan oikein varmasti hallussaan, muttei siitä paljon iloa ollut, kun Mika Taittonen iski Truedreamin A.F.:n kanssa jo viimeisellä takasuoralla uudestaan voimalla kimppuun. Truedream A.F. ei päässyt silloinkaan Orvar Iverin ohi, ja taipuminen oli kiripuolikkaalla tosi asia. Orvar Iver hiljensi myöhemmin, ja kenttä oli avoin yllättäjille.

Lauantaina Vermossa Tammacupin finaalin nimiinsä vienyt The Next One US kiri ulkoa tuulispäänä, mutta 2. ulkoa omaan rynnistykseensä lähtenyt Club Nord Chip vastasi sisäpuolella. The Next One tuli aivan rinnalle, muttei koskaan ennen maalipaalua edelle. Reijo Suomalaisen valmentama Club Nord Chip voitti tuloksella 12,0a/1620 metriä. Tamman aikaisempi paras noteeraus oli 13,1a.

Antero Vesterinen omistaa tamman yhdessä Marja-Leena Vesterisen kanssa.

”Se on ollut periaatteessa vähän vaille koko kesän. Hyvinhän se on koko kesän oikeastaan mennyt, mutta aika paljon ollut vaikeita lähtöpaikkoja. Tahtoo nuo lämpöisten lähdöt olla niin tasapäisiä, että aika paljon pienet asiat vaikuttavat. Jotenkin hevonen on asettunut paikalleen ja löytänyt sellaisen loppurutistuksen. Kyllä aika hyvälle nyt näyttää”, Antero Vesterinen iloitsi.

Club Nord Chip aloitti uransa vuoden 2015 lopulla. Se kilpaili viime syksyyn asti Antero Vesterisen valmennuksessa.

”Viime kesänä oli koronahomma, ja tietysti itsekin varoin sitä. Ajoin kilpaa hyvin harvoin. Treenasin hevosta yksin, ja se alkoi jännittämään kilpailuhommaa ja muita hevosia jotenkin. Reijon kanssa siitä puhuttiin, ja kerroin, että miten sille on mun mielestä käymässä. Sovittiin, että Reijolla kun on samanaikaisia hevosia, joiden kanssa voi treenata, se voi auttaa ja viedä eteenpäin, että pääsisi siitä jännittämisestä pois. Arvelin, että sillä olisi vielä annettavaa, jos saisi jännityksen pois. Näin tehtiin, ja tuossa on tulos.”

Hilkka Suomalaisen kasvattaman Club Nord Chipin parasta ominaisuutta kysyttäessä ei Vesterisen tarvitse vastaustaan pohtia hetkeäkään.

”Parasta siinä on ihan varmasti sen älyttömän hieno luonne. Se on kerta kaikkiaan upea hevonen käsitellä ja ajaa. Se on niitä harvoja hevosia, että lähtee sen kanssa treeniin, hiittiin tai kilpailuun, sen kanssa on aina hyvällä mielellä. Vaikka itse on vähän stressaantunut, sen kanssa kun lähtee ja on tekemisissä, ei voi hermoilla ja olla pahalla tuulella. Se on upea hevonen!”

Club Nord Chip jatkaa kilpaurakkaansa jo tulevan viikon tiistaina Teivossa. Antero Vesterinen odottaa tammaltaan jälleen menestystä, sillä lyhyen starttivälin ei pitäisi olla ongelma maukkaan kakkosradan saaneelle menijälle.

”Se on hyvin kestävä ja voimakas hevonen, joka pitää kuntonsa varmasti hyvin. Se on terve hevonen joka lailla.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi