Antero Vesterinen kaasutteli valmentamansa ja osaomistamansa Club Nord Chipin kanssa keulavoiton.
Antero Vesterinen kaasutteli valmentamansa ja osaomistamansa Club Nord Chipin kanssa keulavoiton.Arkistokuva: Roosa Lindholm

Club Nord Chip pääsi kärkipaikalle kontrolloimaan juoksua

Antero Vesterinen nappasi keulavoiton Club Nord Chipin kanssa Lappeenrannan Toto4-kierroksen kärkeen.

Toto4-1: Sisäradalta lähtenyt Marko Heikarin ajokki Three Dee Nodo hangoitteli kiihdytyksessä Club Nord Chipiä vastaan, mutta suosikki pääsi etenemään vetotöihin 1. kaarteessa.

Mailin matkan kisassa tapahtumat olivat vähissä, ja jo alussa parhaista juoksupaikoista kisaillut edellä mainittu kaksikko näytteli pääroolia myös maalisuoralla. Viimeisellä takasuoralla toiselle noussut Three Dee Nodo kiritti kärkihevosta vielä loppukaarteessa aivan tämän rinnalla, mutta putosi Club Nord Chipin kelkasta maalisuoralla, ja tämä otti oikein hallitusti kauden ensimmäisen voittonsa ajalla 13,8aly.

"Club Nord Chip on hieno hevonen tuolta kavioista hännänpäähän asti”, Antero Vesterinen aloitti. "On kiva käsitellä ja toimia sen kanssa. Ensimmäisen kerran tänä kesänä hevonen oli hyväntuntuinen. Tähän saakka on ollut katselua, että saa kunnon kohdilleen. Yhtäkkiä ei synny tällainen kunto, kun täytyy kovaa mennä lähdöissä. Jos ryminällä laittaa, tulee virheitä.”

Club Nord Chipin nähtäneen tänä vuonna vielä uudemman kerrran lyhyen matkan kisassa.

”Ajatuksena on saada mahdollisimman kova ennätys, kun tämähän on kovasukuinen hevonen, joten siitoshommaan kuuluu”, Antero Vesterinen kertoi.

Kaukana kärkiparin takana kolmanneksi ylsi Peter Lindroosin kuskaama Arrowsrain.

Toto4-2: Olli-Pekka Hämäläisen valmentama voittokone Vilju otti jo kauden kahdeksannen ja seitsemännen peräkkäisen täysosumansa.

Henri Bollströmin ohjastama Vilju säikäytti kannattajansa alussa, kun pelipankki ponkaisi laukalle kiihdytyksessä. Pitkällä matkalla se oli Viljulle vain pieni hidaste. Puolimatkassa se eteni 3. ulos, ja hieman myöhemmin johtanut Karhotti laukkasi. Keulapaikka putosi Wihtorille, joka teki pienen eron muihin. Viimeisellä takasuoralla Vilju tavoitti karkulaisen ja jyräsi lopussa varmasti ohi.

"Käänsin vitoselta, niin lähti huonolla askeleella ja jäi hyppimään. Onneksi heitti raville", Henri Bollström kertoi alun tapahtumista. "Saatiin vaikea juoksu, kun jäätiin jumalattoman kauas. Oli tuuria, että päästiin jo matkalla eteenpäin ajamaan, ja voitto tuli helposti. "

Vilju nousi vuoden voitokkaimpien ravureiden joukkoon, eikä täysosumat ole tässä, mikäli Henri Bollströmin ennustusta on uskominen.

"Vilju menee helposti, joten voittoja tulee varmasti vielä lisää."

Vilju teki voittotuloksen 29,2/3140 metriä.

Toto4-3: Myöskään kolmoskohteen parhaasta ei tarvinnut jossitella, kun Jarkko Ristimäen suojatti Max The Flax otteli parhaaksi johtohevosen rinnalta.

Jarkko Ristimäki jäi heti alussa Max The Flaxin kanssa keulassa pistelleen Aira Clocin rinnalle. Max The Flax oli jo viimeisen takasuoran lopussa hieman edellä keulahevosesta, joka ei kuitenkaan luovuttanut. Pikkuyllättäjä Max The Flax piti varmaa otetta maalipaalulle asti ja voitti ajalla 14,0a/1609 metriä.

"Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla, että pystyykö hevonen pärjäämään tuolta paikalta. Nyt se on näköjään niin kovassa kunnossa, että pystyy", Jarkko Ristimäki ilakoi. "Viime kesänä hevonen oli samanlainen, että tarvitsi muutaman startin, että tuli hyväksi. Nyt sama homma, että meni 4-5 starttia ennen kuin alkoi kulkemaan."

Giresse Boko nappasi edellä kerrotun kärkiparin jälkeen kolmospalkinnon valmentaja Timo Toiviaisen ajamana.

Toto4-4: Rivi päättyi suosikkivoittoon, kun Jere Taulion valmentama Detroit Rock Sisu otti kauden toisen voittonsa kärkipaikalta.

Tomi Haapion kuskaama Detroit Rock Sisu pääsi keulaan 1. kaarteessa suosiolla ohi Above From De Hessin. Suosikki veti tasaisen reipasta kyytiä matkan läpi, ja lopussa kovan haasteen heitti 4. sisältä kirinyt Berto Vaikko. Detroit Rock Sisu piti niukkaan voittoon.

"Päästiin hyvin keulaan, ja koitin tasaista vauhtia pitää, ettei pätkällä hävitä kellekään", Tomi Haapio kertoi taktiikastaan. "Hevonen oli vahvan ja hyväntuntuinen koko matkan. Vetolaput vedin 200 jäljellä, mutta kaverilla kiri lujaa, joten sai loppuun asti ajaa."

Sairaspaussilta palannut Detroit Rock Sisu meni 2100 metriä voittoaikaan 14,6.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi