Fantastinen Cokstile osoitti jälleen suuruuteensa. Nyt se on myös Finlandia-ajon voittaja.
Fantastinen Cokstile osoitti jälleen suuruuteensa. Nyt se on myös Finlandia-ajon voittaja.Kuva: Anu Leppänen

Cokstile voitti Finlandia-ajon – Willow Pride paras suomalaisista

Vuoden 2022 Finlandia-ajon voittaja on Erik Bondon valmentama ja Christoffer Erikssonin ohjastama Cokstile. Voittoaika oli Vermon uusi rataennätys 09,6aly. Paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Willow Pride.

Jonna Irrin valmentama Majestic Man puolusti sisäradalta johtopaikan ja päästi 500 metriä juostuna eteensä Alessandro Gocciadoron ja Bepi Bi:n. Toiselle ilman vetoapua jäi Christoffer Erikssonin ohjastama Cokstile. Suomalaisvaljakot saivat Majestic Manin ohella aika lailla odotetut juoksupaikat: Next Direction/Hannu Torvinen 3. sisällä ja Willow Pride/Ari Moilanen 4. sisällä ja Deangelo/Olli Koivunen 5. sisällä. Ensimmäinen puolikas oli 1609 metrin kilpailussa 07,6 ja kierros 10,5. Maalisuoralla Cokstile irtosi toiselta ilman selkää vakuuttavaan voittoon. Kakkoseksi kiri 4. ulkona ravannut Stoletheshow/Björn Goop ja kolmanneksi sen edellä juossut, Santtu Raitalan ohjastama Gareth Boko.

"Kyllä se kympin pisteet Gareth Boko ansaitsee, tuli tosi kovaa maaliin", Raitala arvioi.

Jorma Kontion ohjastama Tycoon Conway Hall oli neljäs.

"Oli tosi hyvä. Ei siinä sen ikää (12) huomaa. Juoksu (2. ulkona) meni ihan hyvin. Kaikki meni ihan nappiin", Kontio sanoi.

Ari Moilanen oli tyytyväinen viidennen sijan tuoneeseen Willow Priden suoritukseen.

"Hevonen teki hyvän juoksun. Kun sisempää (lähtörata oli 5) olisi päästy lähtemään, sijoituskin olisi ollut parempi. Jouduttiin ajamaan neljänteen sisälle, ja sitten päästiin toista rataa ajamaan takasuoran puolesta välistä. Mutta kun 08:a on viimeinen puolikas, ohittaminen on vähän hankalaa."

Deangelo laukkasi loppusuoralla ja meni hylkyyn. Next Direction oli seitsemäs ja Majestic Man kahdeksas eli viimeinen hyväksytyn juoksun tehneistä.

"Totta kai pikkupettymys, mutta se kova avaus varmaan maksoi", valmentaja Jonna Irri mietti Majestic Manin suoritusta tuoreeltaan.

Lue lisää Finlandia-viikonlopusta Hevosurheilun keskiviikon lehdestä

Oletko jo tilaaja?

Christoffer Eriksson ei hätääntynyt paikasta toisella ilman selkää. Ori pakeni lopussa näyttävästi vastustajiltaan.
Christoffer Eriksson ei hätääntynyt paikasta toisella ilman selkää. Ori pakeni lopussa näyttävästi vastustajiltaan.Kuva: Anu Leppänen
Anu Intonen on tehnyt Cokstilen kanssa upeaa työtä.
Anu Intonen on tehnyt Cokstilen kanssa upeaa työtä.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi