Consalvon kausi päättyi kullanhohtoisissa tunnelmissa.
Consalvon kausi päättyi kullanhohtoisissa tunnelmissa.Kuva: Pekka Salonen

Consalvon kausi huipentui Käpylä GP:n voittoon – loppukurvin tapahtumat puhuttivat

Käpylän legendaarinen vaskikello kilahti keskiviikkona Vermossa perinteikkään suurkilpailun Käpylä Grand Prix'n merkiksi. Consalvo pokkasi kymppitonnin ykköspalkinnon, mutta sen juoksu oli tuomariston suurennuslasin alla, sillä loppukurvissa oli tiukka tilanne.

Consalvo pääsi takamatkalta mainiosti liikkeelle, ja Ari Moilanen pyrki ajokkinsa kanssa keulaan. Mika Taittosen vastaus oli keulassa Truedream A.F.:n rattailla kielteinen. Consalvo otti paikan 2. sisältä.

Loppukurvissa, kun Always Ready taipui toiselta radalta, nosti Moilanen ajokkinsa kärppänä sille paikalle. Jarmo Saarela tavoitteli Grainfield Aidenin rattailla samaa paikkaa, ja Grainfield Aiden laukkasi. Consalvo tuli selvästi muita ennen maaliin. Tuomaristo tutki loppukurvin tapahtumia, ja Consalvo julistettiin voittajaksi. Sen voittotulos oli 14,2/2640 metriä.

Consalvo ei vielä lämmittelyssä vaikuttanut menestyjälle.

”Hevosen lämmitys ei vakuuttanut ketään taustajoukkoja, kun se ei ravannut hyvin. Se oli kenkänsä polkenut viikolla tarhassa ja vaati aika paljon painoa eteen. Ravi löytyi sen myötä”, Ari Moilanen paljasti voittajahaastattelussa.

Truedream A.F. kesti keulasta hopealle. Suosikki MAS Champ ei esittänyt parastaan ja sijoittui kisassa kolmanneksi.

”Heppa oli vähän nahean tuntuinen. Se on juossut paljon ilman etukenkiä, josta on jonkinlainen etu, varsinkin näin päin, kun kengät ovat olleet pois, ja nyt ne olivat jalassa. Ajateltiin, että sillä voi olla jonkinlainen vaikutus ja niin olikin”, Santtu Raitala puhui TotoTV:n haastattelussa.

Jarmo Saarelalta saatiin heti lähdön jälkeen TotoTV:ssä kommentti loppukurvin tilanteesta.

”Moilasen kanssa ajettiin samaa paikkaa, ja meni vähän ahtaaksi. Osui se, mutten tiedä kumman vika.”

"Leksalle" kauden eka

Menestymään tottunut valmentaja-hevoskauppias Leo Mönttinen ei jäänyt tänäkään vuonna voitoitta, kun Mönttisen treeniin palannut Ice Wine pisteli Tammatähti-lähdön voittoon vakuuttavalla tyylillä. Ari Moilasen ajokki piti sisäradalta keulapaikan ja veti perille voittoajalla 12,7aly.

”On ollut sellainen vuosi, että ihan tuntuu, ettei osaa mitään tehdä. Tarpeeksi hyvän hevosen, kun talliin saa, voitto tulee”, Leo Mönttinen kiitteli.

Mönttisen puheet puoltavat Ice Winen menestymistä ennen kevättä.

”Talvi on tälle hyvää aikaa, sillä hokeista ei ole tälle haittaa. Se menee tavallaan samoja vauhteja silloinkin.”

Ice Wine oli pitkään Mönttisen oma hevonen, kunnes hän kauppasi sen Apollo Holding Oy:lle alkuvuonna. Vermon voitto oli sille jo uran 25.

Avoimessa Isokengässä ajettiin tosissaan kilpaa alusta alkaen, sillä johtavan rinnalle takarivistä edennyt valjakko Rokin Maxi/Teemu Okkolin antoi koko ajan runtua keulan H.V. Tuurille, joka lopussa siitä kovasti lannistui.

Voittomatsiin vyöryivät tuoreemmat voimat, ja pitkän kirin kolmannelle radalla ilman selkää tehnyt Vixeli jaksoi rutistaa parhaaksi ennen sisäkautta tuikannutta Aatsia ja Nylandia.

Vixeli oli jäänyt kolmesti perättäin voitotta – pitkälti laukkojen vuoksi.

”Vixeli on koko ajan ollut tosi hyvässä kunnossa, lähtöhomma ollut vaan vaikeaa. Viimeisessä kurvissa se satsaili pari kertaa, ettei ravi ole vieläkään sellaista, mutta hyvin jaksoi puristaa”, Tapio Perttunen kiitteli valmennettavaansa.

Enintään 30 000 euroa ansainneiden kylmäveristen ryhmäajosta muodostui kolmannen korvapuusti, kun kärkiparia Helmen Humu-Rannan Pomo kirihaluisen oloisena seurannut Savon Sisu täräytti maalisuoralla ohi voittoon. Helmen Humu laukkasi maalisuoralle kaarruttaessa, mutta antoi nopeasti alas ja oli vielä toinen.

”Korvat auki vedin, niin löi päittäin, muttei onneksi hylkyyn mennyt”, Teemu Okkolin päätöspuolikkaan tapahtuneesta TotoTV:n haastattelussa.

Tuplaa voittosumma –lähdössä Emp-Invest Oy:n kasvattama ja omistama EL Kazaam kiersi vahvan kirilenkkinsä turvin hallittuun voittoon.

Lue lisää Vermon raveista 23.11. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 17.11. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 1 Ice Wine, 17 %, 1,79 euroa

T65-2: 5 Savon Sisu, 7 %, 14,91 e

T65-3: 6 Callela Kickoff, 36 %, 29,16 e

T65-4: 12 El Kazaam, 58 %, 46,94 e

T65-5: 2 Vixeli, 26 %, 96,98 e

T65-6: 7 Consalvo, 19 %, 286,48 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 286,48 euroa

Viisi oikein 11,99 e

Vaihto: 142 999,24 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi