Callela Nelson (8) on valmis haastamaan Corazon Combon finaalissa.
Callela Nelson (8) on valmis haastamaan Corazon Combon finaalissa.Kuva: Kirsi Kantokoski

Corazon Combon kovimmat haastajat tulevat Heikki Korhosen tallista

4-vuotiaiden lämminveristen sprintteriherruus ratkotaan tänään Kuopio Stakesissa.

Pekka Korven suosikki Corazon Combo saanee kovimman vastuksen kuopiolaisen Heikki Korhosen viime vuoden Kasvattajakruunu-voittajalta Callela Nelsonilta ja Kriterium-viitoselta Massimo Hoistilta.

Vuosi sitten Korhonen joutui pettymään, kun karsintoihin ilmoitettiin vain 15 hevosta ja lähtö ajettiin sääntöjen mukaan suoraan finaalina. Se tarkoitti, että mm. Korhosen MAS Felipe karsittiin. Tuoreeltaan Korhonen oli sitä mieltä, että kilpailu oli hänen osaltaan ajettu, mutta sääntöjen muututtua niin, että kaikki mukaan maksetut saavat tästä vuodesta lähtien aina mahdollisuuden, hänen hevosiaan on taas mukana.

”Maksulaput oli jo mappi ö:ssä, mutta kun sääntöjä muutettiin ja meidän hevosetkin alkoivat mennä aika hyvin, niin päätin maksaa ne mukaan – kannatuksena, jos ei muuten. Onhan se kuitenkin hyvä, että Kuopiossa tällainen kilpailu on”, Heikki Korhonen näkee.

Callela Nelson tulee siihen vain yhden ja Massimo Hoist kahden startin pohjilla.

”Olosuhteet olivat Savossa pitkään aika vaikeat, ja kumpikin juoksi viime kaudella sen verran rahaa, että rahasarjoissa ne olisivat joutuneet aika koviin lähtöihin. Omia lähtöjä ei ollut juuri kuin Helsingin päässä”, Korhonen perustelee.

Vireen pitäisi olla siitä huolimatta hyvä. Callela Nelson jäi viimeksi Seinäjoella Corazon Combon taakse pussiin, ja Massimo Hoist kiri vihaisesti sen ohi kolmanneksi.

”Pidän Callela Nelsonia tässä kohtaa vahvempana, kun Massimo Hoist arvottiin Pekan hevosen ulkopuolelle seiskaradalle. Mutta jos finaaliin päästään, toisen hiitin pitäisi olla kummallekin parempi”, Korhonen uskoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi