Costellon starttiin tulo lähenee – ”Hyvillä mielin on tultu lenkiltä kotiin”
Ravireissujen sijasta Ville Herttuaa ovat "työllistäneet" tänä syksynä lasten harrastukset. "Hanna käy ratsastuskoulussa, ja Tommi pelaa Pelicansissa. Siinä ne illat melkein menee."Kuva: Jarno Unkuri

Costellon starttiin tulo lähenee – ”Hyvillä mielin on tultu lenkiltä kotiin”

Vuodesta 2020 tuli kahden vuoden takaiselle ravikuninkaalle jalkaoperaation jälkeen täydellinen välivuosi. Nyt se alkaa olla taas valmis tosi toimiin.

Lähellä starttiin tulo oli jo viime kesänä. Costelllo ilmoitettiin Suur-Hollola-ajon karsintoihin, mutta Ville Herttua ei ollut lämmitykseen täysin tyytyväinen ja jätti sen pois.

”Ihan pienestä se oli eläinlääkärien mielestä kiinni, mutta että tällaisella hevosella ajaa kilpaa, pitää kaiken olla sataprosenttisesti kunnossa”, valmentaja aloittaa.

”Itselläkään ei ollut kauheita haluja kilpailla, kun oli poikkeukselliset olosuhteet eikä tullut muutenkaan käytyä sellaisissa kaksipäiväisissä raveissa, missä on aina käynyt.”

Nyt Costellolle kuuluu oikeinkin hyvää.

”Syksystä lähtien on ajettu tosi paljon pitkää, rauhallista lenkkiä. Tia (Malinen, puoliso) sitä on aika paljon ajellut, ne ne tulee hyvin toimeen. Ihmisen palvelijahan Costello on ja hyvä ajaa, mutta minulla se voi joskus vähän painaa. Parempi, että sellainen ajaa välillä, joka ei ole koskaan mitään vaatinut”, Ville Herttua pohtii.

”Kotona hevonen on tuntunut viimeiset kuukaudet jollain tavalla jopa paremmalta kuin ennen. Hyvillä mielin on tultu lenkiltä kotiin, kumpi sitten on ajanutkin. Rentous ja rauhallisuus, jotka välillä puuttuivat, ovat taas löytyneet. Mutta sitten vastahan sen näkee, missä oikeasti mennään, kun aletaan joulunpyhien jälkeen käydä Jokimaalla testailemassa.”

”Ihan sen mukaan tullaan starttiin, miltä hevonen tuntuu, mahdollisesti jo talvikeleillä”, Ville Herttua suunnittelee. (Jatkuu kuvan alla)

Costellon ensimmäiset jälkeläiset kääntyvät vuodenvaihteessa 3-vuotiaiksi. Niitä hänellä Herttualla ei ole itsellään yhtään

”Keväällä oli kuusi 2- vuotiasta oli pihassa, mutta olen sen verran kauppamies, että siitä ne on pikkuhiljaa kaikki häipyneet”, hän naurahtaa.

Kuukauden päivät ennen Costellon hovikuskin ja Herttuan perheystävän Risto Tupamäen poismenoa syntyneen Flossauksen (Costello-Virtlakka) Herttua lahjoitti Riston muistoksi Kaisa Tupamäki-Kukkamon lapsille.

”Tuli vaan sellainen ajatus, kun muutama päivä Riston kuoleman jälkeen laskin varsan tarhaan. Eihän sellaiseen suruun voi mitenkään osaa ottaa, mutta sellainen ajatus tuntui hyvältä, että Flossaus juoksisi joskus Riston muistolle.”

Emästä, Vislakan siskosta Virtlakasta, tuli Herttuan ostettua sen entistäkin mielenkiintoisempi siitostamma, kun sisaruksista Lakan Leija ja Lakuri marssivat molemmat määrätietoisesti kohti rotunsa huippua Lakurin poismenoon saakka. Herttualle itselleen sukua ei kuitenkaan jäänyt.

”Flossauksen kesällisestä täyssiskosta Twerkkauksesta tuli Juutisen Sirun kanssa juttua. Hän haki sellaista tammavarsaa, josta jäisi itselle suvun jatkaja, ja ajoi yhtenä sunnuntai-iltana pihaan ja vei sen mukanaan Pälkäneelle. Mutta voisiko kasvattaja parempaa toivoa kuin että on varsat sellaisilla valmentajilla kuin Kaisalla ja Sirulla”, Ville Herttua kysyy.

Tänä kesänä tyhjäksi jääneen Virtlakan hän myi syksyllä Riina Keskiselle Tuuriin.

Korjaus 25.12. klo 13.15: Virtlakka kyllä siemennettiin tänä kesänä Costellolla, mutta se ei tullut kantavaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi