Derbyvoittaja Dusktodawn Boogie sai Kenneth Danielsenin tuulettamaan villisti.
Derbyvoittaja Dusktodawn Boogie sai Kenneth Danielsenin tuulettamaan villisti. Kuva: Roosa Lindholm

Danielsen ja Pihlgren toteuttivat Derbyssä unelmansa - "Mahtava koko perheen hevonen"

Kenneth Danielsenin valmentama ja hänen puolisonsa Päivi Pihlgrenin hoitama Dusktodawn Boogie runnoi Derbyn sankarittareksi SE-tuloksella 13,2/2620m.

Sähköä oli Derbyssä ilmassa muutaman hevosen osalta liiankin kanssa. Heti kiihdytyksessä EL Jetpack ja Sahara Flames ottivat kumpikin ratkaisevan lähtölaukan. Shackhills Twister pamautti kärkipaikalle ja matkan edetessä Kenneth Danielsen kierrätti Dusktodawn Boogien tämän rinnalle.

"Huomasin, että Jorma Kontion ajama EL Jetpack laukkasi, mutta en huomannut Santtu Raitalan ajaman Sahara Flamesin laukkaa. Shackhills Twister lähti kovaa, enkä omalla ajokillani halunnut alussa riskeerata mitään. Ajoin sitten johtavan rinnalle, koska halusin antaa hevoselleni mahdollisuuden", Danielsen kommentoi seremoniapaikalla.

Vauhti kiihtyi toisella kierroksella reilusti alle 1.13-lukemiin, joten kaikki pääryhmässä olleet saivat kirissä mahdollisuudet. Shackhills Twister oli vielä maalisuoran alussa voitossa kiinni, ja sitten näytti hetken, että Velvet Gold ehtii ulkoa kanuunakirillään ykköseksi. Dusktodawn Boogie oli kuitenkin urhea, ja puristi keskeltä juuri ennen maalia kärkeen.

"En missään nimessä ollut maalissa varma mistään, maaliintulo oli todella tiukka2, Danielsen kommentoi. "Sen tunsin jo 700 metriä ennen maalia, että pystymme lyömään Shackhills Twisterin, mutta tiukille sekin meni. Sen tiesin, että Velvet Gold on vahva hevonen. Dusktodawn Boogie taisteli hienosti. Unelmana on jonain päivänä Prix d’Amerique."

"Olen todella ylpeä synnyinmaastani Norjasta", Danielsen lisäsi.

Päivi Pihlgren painotti, että lauantaina yksi unelma kävi toteen.

"Mahtava koko perheen harrastus", Pihlgren kiteytti. "Kun tamma tuli kotiin, niin ihan ensin ajattelin, että se on kipeä, kun varsa oli niin rauhallinen. Se ei ole muuttunut miksikään, Dusktodawn Boogie on edelleen kiltti2, Pihlgren jatkoi.

Häijään oriaseman kasvattama Dusktodawn Boogie saa kotona samanlaista treeniä kuin muutkin tallin hevoset.

"Paljon ajetaan laukkaa joko kärryistä tai selästä. Ratsastetaan paljon."

Velvet Goldin toiseksi kannustanut Iikka Nurmonen oli kunnianhimoisena miehenä ensituntumalta kuin maansa myynyt.

"Harmittaa tosi paljon", Nurmonen aloitti. "Etukäteen olisin tietenkin ollut kakkossijaan todella tyytyväinen, mutta kun häviää tällaisen kisan noin pienellä marginaalilla, niin onhan se iso pettymys. Velvet Gold oli koko matkan hyvän tuntuinen ja kiri lujaa. Vähän se kampesi lopussa ulommas, mutta sitä en osaa sanoa, menetettiinkö siinä puuttuva metri.2

Jorma Kontio ja Santtu Raitala arvelivat omien hevostensa laukkojen johtuneen ylienergisyydestä.

"EL Jetpack oli tosi lautautunut. Jälkikäteen olisi pitänyt valita lähtörata ulompaa, mutta ei hevosessa mitään vikaa ollut. Laukka vain tuli", Kontio tiivisti.

Velvet Gold nappasi 60 000 euron kakkosrahat, ja Shackhills Twister otti pronssia.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 12.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi