5-vuotias Dear Josie vaihtoi tänään omistajaa ja valmentajaa. Tamma on tähän mennessä tienannut 14 380 euroa ja juossut ennätyksekseen 14,9a. Kuva: Anni Lehto
5-vuotias Dear Josie vaihtoi tänään omistajaa ja valmentajaa. Tamma on tähän mennessä tienannut 14 380 euroa ja juossut ennätyksekseen 14,9a. Kuva: Anni Lehto

Dear Josie jää pois Oulun tammalähdöstä

Dear Josie jää pois huomisesta Oulun T76-startista. Tamma muutti tänään perjantaina Emilia Hirveltä uuden omistajansa Hannu Fräntin talliin Kauhavalle.

Hannu Fränti ei ollut tyytyväinen Dear Josien edelliseen Ylivieskan starttiin, jossa tamma jäi seitsemänneksi. Hän arveli, että huomisessa startissa hevonen olisi saattanut saada yhtä huonon reissun.

”Minua hirvittää tuollaiset revittämiset ja riehumiset. Santtu (Raitala) teki mielestäni huonon ajon sille. Ajattelin pessimistiluonteellani, että todennäköisesti tulee taas huono reissu. En hyväksy sitä, kun hevonen minun. Panu Ahosen Bumblebee Laday on loistava avaaja. Ei se tätä olisi päästänyt eteen, vaan taas olisi mennyt kaahaamiseksi”, Fränti toteaa.

Hänen mielestään on tärkeää, että etenkin tammahevosen kilpailumielialaa pidetään yllä. Toinen syy hevosen poisjääntiin on, ettei isoa lypsykarjatilaa pyörittävä Fränti olisi päässyt Ouluun asti hakemaan hevosta. Sen sijaan hän haki sen tänään Emilia Hirveltä Kannuksesta.

”Sanoin Emilialle, etten millään pääse Ouluun enkä halua lähteä tuollaiselta juoksupaikalta, vaikka kuinka on suosikki. Kyllä sillä on vielä aikaa kilpailla. Vaikka tammat olisivat kovapäisiä, kyllä niiden mieliala jossain vaiheessa notkahtaa, jos ne saavat liian kovia startteja peräjälkeen”, Fränti toteaa.

Hirvi ilmoitti Dear Josien Ouluun varmuuden vuoksi, jos kauppoja ei synny.

”Sillä oli viime sunnuntaina imppari, toinen etujalka oli paisuksissa. Se on pikkujuttu saada pois. Mutta kun ollaan ostamassa hevosta, en halunnut hakea tammaa, ennen kuin jalka oli sulanut”, Fränti kertoo.

Fräntin mukaan hevosella aiotaan ilman muuta ajaa kilpaa, mutta ensin on kärsittävä 5 päivän ilmokielto.

”Nyt alkaa tutustuminen vankkaan hevoseen. Dear Josie on vähän erirakenteinen hevonen, mitä meillä on lämpöisiä ollut. Se on vähän enemmän suomenhevosen näköinen", Fränti naurahtaa. "Yleensä tuon tyylisillä hevosilla on voimaa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi