Jukka-Pekka Niskanen kuskasi Decameronen tyylipuhtaaseen keulavoittoon.
Jukka-Pekka Niskanen kuskasi Decameronen tyylipuhtaaseen keulavoittoon.Arkistokuva: Kirsi Kantokoski

Decamerone karkasi murskavoittoon

Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Decamerone otti kauden avausvoittonsa ylivoimaisella suorituksella Rovaniemellä.

Vesa Jokiniemen suojatti Bold Choice latasi epätasaisessa kiihdytyksessä ensin kärkeen, mutta päästi Decameronen edelleen.

Avauslenkki pisteltiin rauhassa, mutta kolmannen puolikkaan 6-vuotias Decamerone viiletti jo 13,0-vauhtia. Päätöspuolikas oli vain puoli sekuntia hitaampi, ja keulahevonen karkasi kauas muista.

Decameronen voittotulos 15,2a / 2100 metriä sivuaa hevosen ennätystä.

"Nyt meni vähän kuin hevosen kuuluukin mennä", Jukka-Pekka Niskanen kommentoi.

Myös suosikin valmentaja Tapio Kuivas oli syystäkin tyytyväinen.

"Juoksut ovat menneet raskaamman kautta. Nyt keulaan päästiin, ja kierros oli 17-vauhtinen. Tiesin sen kulkevan päätöslenkin 13-14-vauhtia ja niinhän se teki."

I am Billythekid laukkasi alussa, mutta ehti Janne Isometsän kannustamana vielä kakkosrahoille. Tuomas Pakkasen ajokki Poulter oli kolmas

Toto5-2: Kakkoskohde meni yllättäjälle, kun kahdeksanneksi eniten pelattu Tarun Tuhkimo vei ykkösrahat.

Petteri Joen ajokki Mimmin Myrsky piti sisäradalta keulapaikan itsellään. Valjakko johti pitkään, kunnes kierros jäljellä tuli pitkäksi mennyt laukka. Keulapaikka putosi Santeri Oikaraisen kuskaamalle Tarun Tuhkimolle.

Martti Karjalaisen ajama Kuurankurvaus kiritti rinnalla, mutta laukkasi viimeisellä takasuoralla. Se tuli loppua pontevasti, mutta tyytyminen oli kakkospalkintoon, sillä voittaja oli jo karannut.

Tarun Tuhkimolle voitto oli kauden ensimmäinen ja koko uran toinen. Laukkoihin moni kisa oli pilaantunut, mutta nyt ravi maittoi 9-vuotiaalle tammalle.

"Nyt ei laukka ollut lähellä. Oli umpilaput, ja kireämmällä sekillä ajoin. Hevonen oli paljon parempi", Santeri Oikarainen kertoi.

Toto5-3: Yllättäjien voittokulku jatkui. Nyt voitiin puhua jo megayllätyksestä, kun minimaalisen peliosuuden kerännyt Tessa Frontline kiri voittoon.

Hillbilly Bruce johti alun, mutta toisen puolikkaan alussa ilman vetoapua jäänyt suosikki Inatt Boko pullasi itsensä kärkeen. Voimia sillä ei voittotaistoon asti enää jäänyt, vaan takaa tultiin.

Victor Björkrothin ajama Amanda Rose kiri vahvasti ja havitteli kuudetta peräkkäistä voittoaan. Viimeisen sanan sanoi kuitenkin ulkopuolelle iskenyt Tessa Frontline, joka otti uransa avausvoiton ennätyksellään 17,0a / 2100 metriä.

"Matkalla toiveet nousivat, kun oli niin hyvä paine ohjissa. Kurvissa kun kääntelin reissuun, tuntui sille, että totoon tullaan", Janita Luttunen paljasti.

Toto5-4: Avoin lähtö meni porukan vähärahaisimmalle, kun Pellisen veljesten ylpeys Lovetown kiri voittoon.

Kierroksen pelipankki Remote Control oli nopeasti ulkona kuvioista, kun Mauri Jaaran ajokki laukkasi 1. kaarteessa keulapaikkaa puolustaessaan. Suomessa avannut Pharaon Face painui silloin keulaan, mutta hintalapussa luki 10,0-vauhtinen avauspuolikas.

Marko Pellinen iski Lovetownin kanssa kolmannelle 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla, muttei hätiköinyt vauhdin lisäämisessä.

"En ajanut kuin loppusuorasta asti. Passailin ja odotin, että säästyivät paukut loppuun. Hyvin se vastasi ulkoa tuleville ja nakersi sisäpuolen hevosen ohi", Marko Pellinen selosti veljensä Mika Pellisen suojatista.

John Östman oli Gilmourin kanssa toinen ennen Jukka-Pekka Niskasta ja Wilda Tigern Jackia.

Toto5-5: Veijo Suopanki sai tuulettaa valmentamansa, ohjastamansa ja osaomistamansa Simon Showtimen voittoa kierroksen päätteeksi.

Kakkossuosikki Owen Broline avasi mielipaikalleen keulaan. Päätöspuolikkaalla sillä ei ollut kuitenkaan mitään jakoa vastata, kun Veijo Suopanki kannusti pääosin 3. sisällä matkanneen Simon Showtimen vauhdikkaaseen loppurynnistykseen.

Simon Showtimen otti kauden toisen voittonsa ylivoimaisesti tuloksella 16,2a / 2100 m.

"Kiinni oli jääty monesti, ja Oulussa mentiin ylikovaa", Veijo Suopanki kertoi, miksei voittoja ollut viime aikoina tullut.

Mika Jauholan ajokki Lili Sisu tuli edellä mainittujen välissä toisena maaliin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi