Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie sai loistoasetelmat Derbyn karsintoihin.
Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie sai loistoasetelmat Derbyn karsintoihin.Kuva: Anu Leppänen

Derby-karsintoihin ilmoitettujen hevosten määrä kasvoi merkittävästi – ”Voisiko se johtua siitä, että…”

Suosikeilla Dusktodawn Boogiella ja Shackhill’s Twisterillä kävi mainio tuuri Derby-karsintojen rata-arvonnoissa.

Vermossa ajetaan ensi keskiviikkona 24.8. Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnat. Suosikeista Dusktodawn Boogie sai omaan eräänsä radan 3, Shackhill’s Twister radan 2.

Erityinen ilonaihe järjestäjille oli ilmoitettujen hevosten määrä. Kun vuosi sitten karsintoihin ilmoitettiin 54 hevosta, nyt määrä oli 63. Kun karsintoja ajetaan nykysääntöjen mukaan enimmillään 10 hevosella ja kuusi, kolme hevosta jouduttiin karsimaankin. Viimeisenä mukaan karsintoihin pääsi Derby-rankingin sijalta 86.

”Vähän sitä Korhosen Jarkon (Vermon kilpailukoordinaattori) kanssa pohdittiin, että voisiko se johtua siitä, että viime vuonna muutamat kovat kärkinimet pelottivat hevosia pois? Vaikka kovahan kärki on nytkin”, vasta aloittanut kilpailupäällikkö Jari Haanniemi spekuloi.

”Viimeisen erän maksaneita oli viime vuonna jopa enemmän kuin tänä vuonna, mutta karsintoihin ilmoitettiin silloin selvästi vähemmän hevosia.”

Yllätyksenä kisan tämänvuotinen suosio ei kuitenkaan tullut.

”Koko ajan oli sellainen fiilis, että saadaan täydet karsinnat ja niistä täysipainoiset kohteet T65-peliin. Yksi ylimääräinen sarja kirjoitettiin kymppilähdöksi sen takia, että saadaan sen aikana koottua rauhassa porukat ratavalintatilaisuuteen”, Haanniemi mainitsee.

Madonlukuja hän odotti saavansa valmentajilta siitä, että samojen valmentajien hevosia ja kuskien vakioajokkeja sattui paljon samoihin eriin. Kolme vuotta voimassa olleiden sääntöjen mukaan hevoset jaetaan karsintoihin tiukasti Derby-rankingjärjestyksen mukaan.

”Nyt sääntö näyttäytyi kaikessa brutaaliudessaan, kun esimerkiksi Kenneth Danielsenin, Timo Nurmoksen ja Tommi Kylliäisen valmennettavat ja Esa Holopaisen vakioajokit sattuivat samoihin lähtöihin”, Jari Haanniemi aloittaa.

”Kun soittelin valmentajille kysyäkseni uudet kuskit, kaikki suhtautuvat asiaan kuitenkin erittäin ymmärtäväisesti. Kaikki tuntuivat arvostavan sitä, että säännöt ovat selkeät ja kaikille samat.”

Linkki Derby-karsintojen 24.8. lähtölistoihin Heppa-järjestelmässä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi