Viisivuotiaiden suomenhevosten ikäluokka rynnistää kohti derbyä. Kannen kuva: Anu Leppänen
Viisivuotiaiden suomenhevosten ikäluokka rynnistää kohti derbyä. Kannen kuva: Anu Leppänen

Derbykuume nousee

Perjantain lehdessä esitellään kaikki lauantaisen suomenhevosten derbyn osallistujat ja tutustutaan lähemmin yhteen Huisi Hemmon kasvattajista, Viivi Honkimaahan. Ratsastuksessa kerromme 14- ja 16-vuotiaista Simolan sisaruksista, jotka voittivat esteillä SM-kultaa.

Lauantain derbyssä suosikkina starttaa Ville Kalle, mutta heti sen takana vaanii Huisi Hemmo. Viivi Honkimaa Huisi Hemmon kolmehenkisestä kasvattajakimpasta sanoo, että etenkin jälkikäteen on helppo todeta, miten orista huomasi jo varsana, että siinä on jotain poikkeuksellista.

”Olimme tosi ihastuneita siihen. Muistan sen hyvin kilttinä ja ystävällisenä hevosena, joka tuli aina korvat pystyssä ihmistä vastaan. Hyvin Huisi Hemmon rohkeutta kuvaa, kun oriasemalle lähdettäessä varsa asteli emän edellä traileriin ja tuntui vain kysyvän, että mitäs kivaa tänään on ohjelmassa.”

Perinteiseen tapaan esittelemme lehdessä kaikki sh-derbyn finalistit.

Hevosen papilloomavirus aiheuttaa nuorille hevosille harmittomia syyliä, mutta naudan papilloomavirus aiheuttaa hevoselle sarkoideja, jotka ovat ihokasvaimia. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri ja hevosten sisätautispesialisti Jonna Jokisalo kertoo lehdessä sarkoidien hoitovaihtoehdoista.

Ratsastuksessa kerromme Simolan sisaruksista. Viime viikonloppuna Seinäjoella melkein 14-vuotias Mathilda Simola ponilla For Fun TF voitti isojen ponien SM-kultaa ja hänen 16-vuotias isosiskonsa Daniela Simola Vodka Starilla nuorten ratsastajien SM-kultaa. Tutustumme myös heidän valmentajaansa Miia Loposeen, joka uskoo menestyksessä enemmän treenaamiseen ja oikeaan systeemiin, vähemmän lahjakkuuteen.

Lehdessä pohditaan myös hevosen urheilukäytön oikeutusta, niin tiede-palstalla kuin HU keskustelee -palstallakin. Jälkimmäisessä Hevosurheilun toimittajat Miia Lahtinen ja Leena Alerini pohtivat, mitä ratsastuksen tulevaisuudesta tänä päivänä pitäisi ratsastustoimittajana ajatella.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi