Magical Princess ja Pekka Korpi hakevat derbyvoiton jälkeen menestystä Villinmiehen Tammakilvassa.
Magical Princess ja Pekka Korpi hakevat derbyvoiton jälkeen menestystä Villinmiehen Tammakilvassa.Kuva: Roosa Lindholm

Derbyvoittaja loistopaikalta Villinmiehen Tammakilvan karsintoihin – An-Dorra starttaa takarivistä

Pekka Korven valmentama Magical Princess kiihdyttää ensi torstaina Lappeenrannassa ajettaviin Villinmiehen Tammakilvan karsintaan kakkosradalta.

Kaikkiaan illan aikana nähdään kolme lämminveristen karsintaa ja kaksi suomenhevosten. Karsinnat ja finaali ajetaan 2100 metrin ryhmäajona. Suomenhevosten molemmissa karsinnoissa on mukana 10 hevosta, kun taas lämminveristen karsintoihin starttaa 12 hevosta per lähtö.

Viime viikonloppuna derbyvoittoa juhlineella Magical Princessillä oli loistava tuuri rata-arvonnassa. Pekka Korven valmentama ja ohjastama tamma pääsee matkaan kakkosradalta, kuten pääsi myös derbykarsinnassa.

Nelivuotiaiden merkittävimmässä kilpailussa toiseksi kirinyt An-Dorra puolestaan arvottiin takariviin. Reino Palomäen treenaama tamma tähtää finaalipaikkaan ysiradalta. Derbyn kakkossijan myötä sen voittosumma nousi jo 363 450 euroon.

Suomenhevosten derbyfinaaliin ainoana tammana selvinnyt ja viidenneksi sijoittunut Margarida kiihdyttää omaan karsintaansa eturivin uloimmalta radalta.

”Kaikkien treenien perusteella hevoselle kuuluu oikein hyvää. Just tulin ajamasta, hyvältä tuntuu”, omistaja-valmentaja Antti Kinnunen raportoi.

”Olen isosti pettynyt, jos ei finaaliin selviä. Kyllä sen pitäisi olla sellaisessa kunnossa, että se pääsee sinne. Paikka ei tietenkään ole paras mahdollinen, ja näissä nuorten lähdöissä on aina mahdollisuus, että muutkin parantavat. Lähtökohtaisesti Margarida on kuitenkin hyvä hevonen tähän kisaan.”

Myös finaalin voittoa ajatellen Kinnunen kuulostaa luottavaiselta, vaikka ei lähdekään takki auki kisaan. Myös tammoille suunnattu kilpailu muhkealla ykköspalkinnolla saa kiitosta. Lämminveristen kisan voittaja kuittaa 42 000 euroa, suomenhevosten ykkönen puolestaan 24 000 euroa.

”Se on mielestäni sellainen hevonen, että on yksi niistä, joka sen pystyy voittamaan. Tähän kisaan tällä hevosella on tähdätty. Tämä on tammoille ylivoimaisesti paras kisa.”

Ensi torstain ravien lähtölistat pääset katsomaan kokonaisuudessaan tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi