Veijo Heiskanen ja omistaja Thomas Lantz juhlivat Benjamin Evon derbyvoittoa syksyllä 2017.
Veijo Heiskanen ja omistaja Thomas Lantz juhlivat Benjamin Evon derbyvoittoa syksyllä 2017.Kuva: Roosa Lindholm

Derbyvoittaja palasi Heiskaselle – ”Eiköhän molemmat ole nyt hyvillä mielin”

Veijo Heiskanen sai maanantaina talliinsa Vermoon mieluisan paluumuuttajan: vuoden 2017 derbyvoittajan Benjamin Evon.

Derbyn jälkeen kaikki ei ole sujunut onnellisten tähtien alla. 5-vuotiaana Benjamin Evo ei startannut kertaakaan, ja seuraavan vuoden Suur-Hollola-ajossa se loukkaantui lupaavassa välieräjuoksussa niin vakavasti, että joutui viettämään uuden välivuoden. Viime vuoden keväällä Benjamin Evon ja Heiskasen tiet erosivat.

”Omistaja ja Veijo tuumasivat yhdessä, että jos hevosella halutaan vielä jossain koittaa, niin se tehdään jossain muualla”, Henna Halme kertoo.

Benjamin Evo starttasi Håkan K Perssonilta viime kaudella yhdeksän kertaa ja sen piti avata tämä kausi viime keskiviikkona Åbystä, mutta hevonen jäi valmentajanvaihdoksen takia startista pois.

”Hevonen ei mennyt viime kaudella toivotulla tavalla, ja omistaja soitti ja kysyi, josko Veijo haluaisi vielä koittaa sillä. Terveystilanne on nyt hyvä, hevonen tarvisi vaan saada vireeseen.”

Toinenkin ympyrä sulkeutui, kun Heiskanen ja Henna Halme olivat siirtäneet toimintansa tässä välissä Vermoon – samalle radalle, jolla Benjamin Evo derbyn voitti.

”Kyllä se varmasti meidät muisti ja Vermonkin. Ainakin se ilmoitti äänekkäästi, että on saapunut vanhalle rikospaikalle. Benjamin Evo on tosi kiltti, mutta persoonallinen hevonen”, Halme kuvailee.

”Veijolle se on ollut aina tosi mieluisa hevonen, muut ei ole saaneet sillä juuri ajaakaan. Eiköhän molemmat ole nyt hyvillä mielin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi