Diamond Lordia juhlittiin kesäkuussa 75-voittajana Kajaanissa. Hevosen liisannut Heidi Turula valmensi sitä tuolloin.
Diamond Lordia juhlittiin kesäkuussa 75-voittajana Kajaanissa. Hevosen liisannut Heidi Turula valmensi sitä tuolloin.Kuva: Jari Piirala

Diamond Lordin kauppa peruuntui – ostaja ja myyjä eri linjoilla

TotoTV:n lähetyksessä Vermon Superlauantai-raveissa kerrottiin Janne Mäenpään ostaneen Diamond Lordin Timo Hulkkoselta.

Diamond Lord ei kuitenkaan kilpaillut omalla tasollaan vaan joutui tyytymään yhdeksänteen sijaan. Hevonen käytettiin Vermon klinikalla, missä kurkunpään havaittiin punottavan. Se ei ollut kuitenkaan Janne Mäenpään mukaan kaupan perumisen syy.

”Tiesin kyllä, että hevoselle oli tehty kurkkuleikkaus, mutten sitä, että kurkussa oli arpikudosta. Se olisi saattanut vaatia jopa uuden leikkauksen”, Mäenpää perustelee ratkaisuaan.

”Hevonen on suorittanut hyvin ja pystyy varmaan suorittamaan jatkossakin, mutta kun paksuuntumaa kurkusta löytyi ja eläinlääkäri epäili, ettei hevonen saa välttämättä normaalisti happea, niin kyllähän se hevosta ostaessa mietityttää”, Diamond Lordin klinikalla käyttänyt Nina Pettersson-Perklén lisää.

”Olin kertonut, että hevosen kurkku on leikattu, ja se oli varmasti tiedossa, kun kaupasta puhelimessa todistajien kuullen sovittiin. Tiedossa oli myös, että kurkkuleikkaus jättää aina arpeutumaa, ja se oli myös hinnan asetannassa huomioitu. Lääkärintarkastusta ei kaupan ehdoksi kuitenkaan sovittu”, Timo Hulkkonen kommentoi.

”En rupea tietenkään hevosta kenellekään väkisin työntämään, mutta se vaan harmittaa, että hevosesta oli muitakin kiinnostuneita. Heille jouduin sanomaan, ettei se ole enää kaupan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi