Suomen mestaruus montéssa oli DIktaattorille toinen peräkkäinen.
Suomen mestaruus montéssa oli DIktaattorille toinen peräkkäinen.Kuva: Ada Pykäläniemi

Diktaattori kierteli montén Suomen mestariksi jälleen

Karoliina Sinkkilän ohjastama Diktaattori oli viime vuoden tapaan paras suomenhevosten montén Suomen mestaruudessa. Ensimmäinen mestaruus tuli Vermossa, nyt se sai jatkoa Rovaniemen Kuninkuusraveissa.

Diktaattori sai hitaan startin, kun taas samalta 60 metrin takamatkalta matkaan kiihdyttänyt Baletin Salama lähti kuin tykin suusta ja eteni jo ensimmäisellä takasuoralla keulapaikalle.

Jenni Koskelan kyydittämä Baletin Salama pyrki karkumatkalle tiukasti, mutta Diktaattori ohitti vastustajan toisensa jälkeen ja juuri ennen maalilinjaa Kari Seilosen valmentama 13-vuotias teräsruuna jyräsi kärkeen.

"Diktaattori lähti satsilla, oli pakko ottaa alku varman päälle, kun hevonen meinasi väkisin rullia yli laukalle", Karoliina Sinkkilä kertoi lähtökiihdytyksestä.

"Kierroksen kohdalla olin huolissani, mutta onneksi Baletin Salama hiljensi ja tuo runttaa aina loppuun. Kuski teki viimeisellä sadalla metrillä enemmän kuin riittävästi, jokaisen metrin sai ajaa. Hevonen vastasi tosi hienosti ja on rehti työkamu."

Voittoajan m24,5 / 2160 metriä mennyt Diktaattori ansaitsi voitostaan 5000 euroa.

Päivi Salmeniuksen ja Seppo Väisäsen kasvattama ja omistama Diktaattori on kilpaillut montéssa 12 kertaa ja voittanut niistä kerrassaan 11 lähtöä. Karoliina Sinkkilä on ollut jokaisessa kisassa Diktaattorin selässä.

Kaksi vuotta sitten Turussa montén Suomen mestaruuden ME-tuloksella voittanut Baletin Salama piti toiseksi. Maria Kurttila oli Petrolin kanssa maalissa kolmantena.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi