Hilja Solala, Aleksi Kauppinen, Marski ja Minna Kotilainen ovat mukana Kirppu-dokumentissa.
Hilja Solala, Aleksi Kauppinen, Marski ja Minna Kotilainen ovat mukana Kirppu-dokumentissa.

Dokumenttielokuva Kirpusta ja muustakin

Dokumenttielokuva Kirppu – suomenhevonen katsastaa hevosalaa laajasti.

Dokumenttielokuva Kirppu – suomenhevonen kuuluu Aleksi Kauppisen tuottamaan dokumenttisarjaan Vox Turku.

Kirpun jäljillä kuljetaan 40 minuuttia kestävässä dokumentissa Rovaniemeltä Hämeenlinnan ja Turun kautta Pöytyälle. Rovaniemeläistä varatuomaria Tuomo Pekkalaa voi nimittää Mäntyvaaran Kirppu-ajon isäksi. Hänen ja aina taatusti historian tuntevan Turun Hippoksen pitkäaikaisen toimitusjohtaja Roger Johanssonin haastattelut ovat dokumentin mielenkiintoisinta antia nimenomaan nimihevosen kohdalta.

Dokumentti ei pitäydy kuitenkaan pelkästään nimensä lupauksessa vaan laajentaa näkökulmaansa suomenhevosen, raviurheilun ja koko hevosalan historiaan ja nykyisyyteen.

Tässä kohtaa se on selvästi tarkoitettu enemmän suurelle yleisölle kuin hevosalan hardcore-väelle. Turun raveissa käydessä jututetaan kilpailueläinlääkäriä ja kilpailutuomaria ja pelataan totalisaattoria.

Asiantuntevia haastateltavia ovat myös suomenhevosen historiasta kertova, aiheesta väitellyt Hilja Solala ja hevosten hyvinvoinnista puhuva eläinalan opettaja Kirsi Niittymäki.

Hevosalaa koskevia, näin ammattimaisesti tehtyjä dokumentteja ei ole koskaan yhtään liikaa. Dokumentti löytyy Youtubesta Aleksi Kauppisen kanavalta nimellä Kirppu – suomenhevonen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi