Don Williamsin kauteen tullee ainakin kuukauden tauko. Kuva: Anu Leppänen
Don Williamsin kauteen tullee ainakin kuukauden tauko. Kuva: Anu Leppänen

Don Williams jää pois Voimaliigasta

Lämminveristen Suurmestaruusajo-karsinnassa Teivossa tiistaina seitsemänneksi sijoittunut Don Williams tähystettiin eilisen jälkeen tuoreeltaan. Löydösten myötä se jää pois Vermon Voimaliigasta.

”Siltä löytyi tähystyksessä limaa ja oikein reilu tulehdus. Että ihan selvästi hevonen on kipeä. Veriarvot katsotaan vielä ja lääkitys tulee sen mukaan. Kuukauden ottaa ainakin minimissään, jos lääkitään ja tulevat varoajat päälle”, valmentaja Markku Nieminen arvioi tauon kestoa.

Keskiviikon Vermon startin väliin jättävän Don Williamsin kanssa katse suunnataan kohti syksyä.

”On ollut tarkoitus ajaa näitä sen omia lähtöjä ja mielellään pitkiä matkoja. Niitä sitten taas tavoitellaan, kun hevonen on terve.”

Kesäkuussa mönkijäonnettomuudessa lonkkansa murtanut Nieminen kertoo omasta voinnistaan, että toipilasjakso on vielä päällä.

”Enemmän tämä on puuhastelua kuin töitä”, hän sanoo.

Nieminen myös selvittelee valmentamansa Willow Priden positiivisen lääkeainenäytteen alkulähdettä. Willow Pride antoi positiivisen lääkeainenäytteen Kuopiossa toukokuussa. Suomen Hippos ry langetti Niemiselle kuukauden kilpailukiellon ja 3000 euron sakon. Lääkeainetestistä löytyi vähäinen määrä mefenaanihappoa, joka on Ponstan Forte -kipulääkkeen ainesosa. Nieminen valitti tuomiosta.

”Määrä on niin vähäinen, että se osoittaa selvästi, ettei hevosta ole lääkitty, vaan se on saanut sen kontaminaationa jostain, kuivikkeista, seinistä tai ruokakupista. Kuopion vierastalli on todennäköisin paikka”, Markku Nieminen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi