Don Williams kurkotti aivan lopussa ohi kärkikaksikon.
Don Williams kurkotti aivan lopussa ohi kärkikaksikon.Kuva: Pekka Salonen

Don Williams niittasi sitkeän kärkiparin – Niemisen tallilla kulki lujaa

Markku Niemisen tallin Don Williamsin kausi oli sujunut toistaiseksi mollivoittoisesti, mutta keskiviikkona Vermossa napsahti ykköstilan, joka yllätti ”Pullan” hoitajan. Niemisen treenattavat olivat muutenkin loistolyönnissä ottamalla kaksi muutakin voittoa ja kakkossijan.

Lämminveristen avoimeen kisaan saatiin raju tempo avauslenkin osalta, kun Hannu Torvinen kannusti T.Rexin tiukassa alkurynnistyksessä keulapaikalle, eikä Janne Korpi tyytynyt Hotshot Lucan rattailla paikkaan toisella ilman vetoapua. Ensimmäinen kierros hurjasteltiin 12,0-vauhdilla.

Ylikovasta matkavauhdista huolimatta kärkikaksikko tuli vahvasti perille asti, ja lähdön voittaja ratkesi vasta viimeisellä 50 metrillä. Ensimmäisenä kolmatta rataa vyörynyt Don Williams kurotti pitkän kaulansa maalipaalulle ensimmäisenä.

”Olen sanaton. En olisi uskonut, että hevonen on tänään vielä tässä iskussa”, Johanna Kyläkoski Niemisen tallilta iloitsi voittajahaastattelussa. ”Tänään raveissa oli vanhaa Don Williamsia, kun se oli rento ja lunki kaveri.”

Talli Don Hyväkkäät omistama Don Williams voitti viime kaudella 7 kertaa, ja toissa vuonna sille kertyi ykköstiloja peräti 12. Tämän kauden osalta oriin parhaat sijoitukset olivat ennen Vermon starttia nelossijoja.

”Vuosi on ollut haastava, kun on ollut kaikenlaista murhetta. Mitään ihmeitä ei tauon aikana oltu tehty, treenattiin paljon, muttei kovaa.”

Vermossa ravataan ensi viikolla Käpylä GP. Hoitajan mukaan voi olla, että Don William pullistelee muskeleitaan pääradallamme myös silloin.

Markku Niemisen talliin napsahti jo illan kolmas voitto, kun Ari Moilasen ohjastama American Cooper otti toisen perättäisen voittonsa suursuosikkina, vaikka jo matkalla tulikin reipas välispurtti Risto Väreen ja Charlene Halmin toimesta.

Ennen Toto65-kohteita Niemisen valmentama Uptown Kemp oli keulajuoksulla ylivoimainen omistaja-kasvattajansa Kimmo Kempin ajamana.

Kauas ei jäänyt urjalalaistallin neljäskään täysosuma, kun Derby-sarjassa kilpaillut Time Match kiri hopealle. Sen takana liftannut Deep Blue Font täräytti kuitenkin Santtu Raitalan ohjastamana loppua ylivertaista vauhtia ja ehti nelivuotiskisassa selvään ykköstilaan.

Viimein voittovuorossa

Pitkään hienoja suorituksia tehnyt, mutta ilman kirkkainta palkintoa tällä kaudella jäänyt Quite A Lover ylsi Voimaliigassa vihdoin parhaaksi.

Jukka Torvisen ajokki pääsi takamatkalta parhaiten matkaan ja poimi kärkipaikan alkumatkalla itselleen. Anne Kankaan treenattava sai vetää rauhassa ja otti 13,3-vauhtisessa lopetuksessa hallitun voiton ennen Suomessa aloittanutta ja tulisesti kirinyttä Global Bewarea.

”Sain ajaa tosi kevyttä kyytiä tämän tason hevoselle. Se teki hyvää meidän vikalle tonnille”, Jukka Torvinen myönsi. ”Quite A Lover on tosi hyviä suorituksia tehnyt ja tosi hyviä sijoituksia ottanut, mutta voitto aina voitto. Sitä lähdettiin tänään tosissaan hakemaan.”

Lue Vermon raveista lisää 16.11. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 10.11. verkossa.

 Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 8 Don Williams, 10 %, 6,63 euroa

T65-2: 8 Quite A Lover, 59 %, 8,77 e

T65-3: 1 American Cooper, 51 %, 12,92 e

T65-4: 8 Oon Eka, 11 %, 35,92 e

T65-5: 5 Deep Blue Font, 44 %, 43,93 e

T65-6: 6 Royalsky, 35 %, 47,67 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 47,67 euroa

Viisi oikein 2,15 e

Vaihto: 135 365,48 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi